Donovan Piris Nederlands kampioen judo bij de junioren

Geplaatst op 12 februari 2013 door   ·   Geen reacties

NIJMEGEN – Nijverdaller Donovan Piris is Nederlands kampioen judo tot 21 jr in de klasse tot 66kg geworden. Piris komt uit voor Kenamju Haarlem. Als finalist van vorig jaar (hij werd toen tweede) plaatste hij zich voor dit NK.
De eerste partij had Piris een vrijloting. De tweede partij won hij overtuigend van Edwin Peters met een ippon. In de halve finale trof hij Ivo Bekema en deze partij won hij met een wazari. In de finale stond Piris tegenover Jordy Bakkes (tweede op het EK 2012). Bakkes kreeg een yuko, daaropvolgend scoorde Piris een wazari  en judode de partij rustig uit. Hiermee was de titel binnen.

Hilde Jager uit Markelo won in de klasse tot 57kg een bronzen medaille. Niels van het Reve uit Enschede won brons in de klasse tot 100 kg.