Hilde Jager voor derde maal in successie kampioene van Nederland

Geplaatst op 6 april 2013 door   ·   Geen reacties

hilde jager 2013 NKEMMEN – Hilde Jager heeft op het NK judo in haar eigen leeftijdsklasse (onder 18 jaar) kampioen van Nederland geworden (onder 57kg). De Markelose deed dat voor de derde achtereenvolgende keer.
Indira Snoek uit Noord-Holland was in Emmen haar eerste tegenstander. Twee wazari scores zorgden voor de volle winst.
De volgende was Melissa Loen uit Midden Nederland. Door een overname kwam Hilde Jager op achterstand. Ze wist dit echter snel recht te zetten en scoorde weer een wazari, waarmee ze de winst pakte.
Daarna wachtte Gaby de By, de regerend kampioen in deze klasse (Hilde was de kampioene onder 52kg). Twee keer eerder stonden ze dit seizoen tegenover elkaar. Beide keren won de Noord Hollandse. Maar de Twentse was in topvorm. Ze gaf haar tegenstandster geen kans en zette haar vanaf het begin onder druk. Dat leverde De By twee straffen op. Daardoor moest ze ook de aanval zoeken, waardoor Jager een opening vond. Met haar favoriete worp gooide zij haar met vol punt op haar rug. Hoewel deze halve finale partij voelde als de finale, was ook de laatste partij geen eenvoudige opgave. Michelle Benjamins uit Noord Nederland, tevens trainingsmaatje, is ook een heel goede judoka. Echter met een prachtige worp besliste Hilde Jager de wedstrijd in haar voordeel en was haar derde titel binnen. Ze heeft zich met haar goede voorseizoen weten te plaatsen voor Europacup toernooien in Teplice (Tsjechië) en Berlijn. Zij hoopt zich op deze toernooien evenals vorig jaar te kunnen plaatsen voor het EK.