Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Japanse vice-wereldkampioen judo traint drie weken in Twente

Geplaatst op 11 maart 2011 door   ·   Geen reacties
ENSCHEDE – De Japanse topjudoka Miki Tanaka heeft ter afsluiting van haar serie Europese toernooien gekozen voor een trainingsstage bij Top Judo Twenthe. Vol trots meldt hoofdtrainer Dave de Vries de aanwezigheid op de Twentse tatamivan de 23-jarige wereldtopper Tanaka, die afgelopen jaar nog tweede werd op het WK  in Tokio in de klasse tot 63 kg.

De Vries geeft aan dat de eerste contacten al in december gelegd zijn, toen Tanaka op zoek was naar een trainingsplek om te wennen aan de Europese stijl van judo. Alles met betrekking tot training, voeding, huisvesting en vervoer kon geregeld worden. Ook de Top Judo Twenthe sparringpartners bleken uitermate geschikt. Dave de Vries die in zijn actieve judocarrière zelf op de Tsukuba Universiteit in Japan trainde, maakte voor Tanaka een trainingsprogramma. Daarin maakte hij een combinatie van Top Judo Twenthe trainingen en kernploegtrainingen in Nieuwegein, waar Tanaka samen met acht dames van Top Judo Twenthe twee keer per week met de gehele nationale judotop kan trainen.

De vice-wereldkampioen geeft zelf aan de trainingen als zeer goed te ervaren en dat vooral de judostijl van Top Judo Twenthe haar goed bevalt. Met name het zowel rechtsom als linksom oefenen van alle technieken is voor haar een openbaring. In Japan wordt vooral die kant waarin je goed bent, erin geslepen. Het aantal trainingen kan ze met gemak aan, want ze is gewend om per dag minimaal drie uur te trainen, oplopend in de zomermaanden tot zeven uur per dag. De Top Judo Twenthe judoka’s staan deze loodzware beproevingen nog te wachten, want een Japanse trainingsstage staat hoog op het verlanglijstje bij zowel hoofdtrainer Dave de Vries als bij zijn  ambitieuze judoka’s.
Delen is sportief

Reacties (0)
Archief