Lisa Beld en Myrthe Nagel goed op dreef op toernooi in Oostenrijk

Geplaatst op 7 juni 2011 door   ·   Geen reacties
LEIBNITZ – Lisa Beld (foto), judoka van Top Judo Twenthe, heeft op het EJU toernooi in het Oostenrijkse Leibnitz  een uitstekende zevende plaats gehaald. De Almelose won de eerste partij van de Duitse Lucienne Poschel. Vervolgens moest ook de Deens kampioene Caroline Treldal eraan geloven. In de kwartfinale was de nummer 1 van de Europese ranking voor judoka’s tot 20 jaar, de Russische Alena Prokopenko, nog een maatje te groot. In de herkansing won Beld van de Italiaanse Chiara Meucci. De volgende tegenstandster, de meervoudig Sloveens kampioene en nummer 6 van de Europese -20 ranking Urska Gracner, had de handen meer dan vol aan de Twentse, die in de reguliere tijd de betere leek, maar niet tot score kwam. In de Golden Score weet de Sloveense dan toch een yuko te pakken. Dat was een beetje tegen het wedstrijidbeeld in, waardoor Lisa Beld (17) op de verdienstelijke zevende plaats eindigde en hiermee ook haar eerste EJU rankingpunten scoorde.
Myrthe Nagel uit Markelo lootte de eerste ronde vrij, want de Duitse Claudia Kozma was er niet. De tweede ronde, tegen de Oostenrijkse Lisa Stelzer,  werd door Myrthe Nagel kort voor tijd in haar voordeel beslist. De Russische Anna Dmitrieva, vierde op de Europese -20 ranking,  was vandaag te sterk voor de Markelose, maar omdat  Dmitrieva tweede werd, mocht Nagel verder in de herkansingen. Daar trof  ze de Albaanse Distria Krazniqi,  de latere nummer 3, en die  is te sterk voor haar. Toch is de uiteindelijke negende plaats een prima prestatie op zo’n zwaar toernooi.
Rico Harder uit Heino heeft op de tweede dag zijn eerste partij verloren van de Italiaan Fabio Miranda, de nr. 11 van de EJU -20 ranking. Miranda won vorige maand nog de EJU -20 van Italië, maar ook hij werd voortijdig uitgeschakeld door de latere winnaar en werd dus vijfde, waardoor er voor Rico Harder helaas geen herkansing meer mogelijk was.