Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

Nationale judotitel voor Hilde Jager

Geplaatst op 8 april 2012 door   ·   Geen reacties

TILBURG – Hilde Jager uit Markelo is Nederlands kampioen judo geworden in de categorie tot 17 jaar. In Tilburg wist de judoka van Hantei uit Oldenzaal, die traint bij Top Judo Twente, al haar partijen in de voorronde op overtuigende wijze in haar voordeel te beslechten. Zonder een spoor van vermoeidheid en met een ongekende aanvalsdrift won ze ook de finale gemakkelijk . Als eerste jaars in de categorie tot 17 jaar is dit een zeer goed resultaat. De dolblije Jager maakt zich nu op voor het internationale toernooi in Teplice, Tsjechië.

Stijn Jager, de broer van Hilde, veroverde in Tilburg de bronzen medaille. De eerste wedstrijd tegen Zijlstra uit Noord Nederland ging met een waza-ari voor yoko guruma, gevolgd door een houdgreep, gemakkelijk naar de Markeloer. Van Witjes uit Midden-Nederland werd gewonnen met een verwurging. De halve finale tegen Van de Brink ging verloren met een sumi gaeshi (offerworp). In de strijd om het brons tegen Touw ging Stijn met een waza-ari (halfpunt) tegen de grond. Maar hij ontsnapte uit de houdgreep en nam vervolgens zijn tegenstander zelf in een houdgreep. Een prachtige bronzen plak was het eindresultaat.  ´Het verlies in de halve finale was niet nodig. Desondanks ben ik wel blij met deze plak´, zei Jager. Ook hij had zich al eerder gekwalificeerd voor het toernooi in Tsjechië.

Justin Veenstra van JPT Hengelo en trainend bij TJT heeft op het NK op ongelukkige wijze de kleine finale verloren in de klasse tot 55kg. Deze klasse behoort misschien wel tot de sterkste klassen in de categorie onder de 17 jaar. Veenstra lootte de eerste wedstrijd de latere nummer twee van het toernooi. Tegenstander Tsjakadoea wist hem direct in het begin van de wedstrijd al te verassen. Na deze tegenslag herpakte hij zich sterk en vocht zich via de herkansingen sterk terug in het toernooi. In de strijd om brons bereikte hij de golden score. Maar 18 seconden voor tijd werd de jonge Veenstra onterecht bestraft waardoor een bronzen plak verloren ging. Hij eindigde als vijfde. ´Het was een onterechte beslissing, ik had de balansverstoringen en het initiatief in de wedstrijd. Jammer dat de scheidsrechters deze beslissingen hebben genomen. Ik had die derde plaats moeten winnen´, foeterde Veenstra.

Dat samenwerken een goede formule blijkt te zijn, bewijst Top Judo Twente. Want TJT heeft met deze twee medailles in dit seizoen op ieder NK een medaille weten te veroveren. Soms zelfs meerdere per toernooi. Met een nieuw beleidsplan voor de komende vier jaar is er eveneens een stevig bestuurlijk fundament gelegd.  Door iedere keer de judoka centraal te stellen, weet TJT, samen met al de verenigingen en judoscholen in Twente een prachtig resultaat te leveren.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief