Dinsdag 20 februari 2024
Twentesport

Zilver voor Timo van Leerdam bij Dutch Open Espoir

Geplaatst op 14 januari 2013 door   ·   Geen reacties

EINDDHOVEN – Judoka Timo van Leerdam heeft een zilveren medaille veroverd op de Dutch Open Espoir in Eindhoven. De Hengeloër begon de eerste partij goed door zijn Franse tegenstander binnen twee (!) seconden met een ippon te werpen met een o uchi gari gaeshi. De tweede partij tegen Denemarken, duurde tien seconden en wederom ippon. Dit maal met een sasae tsurikomi ashi. De finale verliep voortvarend. Echter na twee minuten wist de Franse tegenstander Van Leerdam te kloppen met een armklem.

Lisa Beld wist beslag te leggen op de bronzen medaille. De eerste partij(Duitsland) ging verloren met twee shido’s. Door het geringe aantal deelnemers in deze klasse won ze daarna de partij om brons met een yuko. Twee potentiële medaille kandidaten waren niet van de partij: Myrthe Nagel (herstellende van een elleboog blessure) en Rico Harder(door de judobond Nederland uitgezonden naar een internationaal trainingskamp in Mittersill).

Melanie Emmelkamp uit Albergen haalde de halve finale in de klasse –63 kg.  Ze eindigde uiteindelijk als vijfde. Zij deed dat door winst met ippon op Laura Nicole en Anja Fisscher. In de halve finale was Floor Stoop van Budokan Rotterdam echter te sterk voor Emmelkamp.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief