Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

Nederlandse Klootschieters klaar voor EK

Geplaatst op 2 mei 2012 door   ·   Geen reacties

TUBBERGEN – De Nederlandse klootschietploeg is klaar voor het EK dat tijdens het hemelvaartweekend van 17 t/m 20 mei wordt gehouden in Italië. De afgelopen maanden werd er telkens twee keer per week gezamenlijk getraind. Daarnaast zijn de meesten elk weekend voor hun eigen vereniging actief.  Deelnemende landen in Pesaro zijn Ierland, Duitsland, Nederland en Italië. Er zal door de deelnemers worden gestreden op de onderdelen zetten (3 worpen), veld (10 schoten) en straat (10 schoten). Per onderdeel mag ieder land deelnemen met 3 meisjes, 4 jongens, 6 dames en 10 heren. In totaal zullen ca. 200 sporters met elkaar de strijd aangaan.

Het EK Klootschieten wordt om de vier jaar gehouden. De veertiende editie van de Europese Kampioenschappen betekenen een primeur voor de Italiaanse bond die dit evenement voor het eerst voor haar rekening neemt. De Nederlandse selectie bestaat in totaal uit 37 sporters verdeeld over meisjes, jongens, dames en heren. De geselecteerde sporters zijn afkomstig uit Twente, Drenthe en de Achterhoek.
Tijdens de krachtmeting in Italië wacht de Nederlanders zware concurrentie van met name de Ieren en Duitsers. Wellicht dat de Italianen een verrassing in petto hebben. Toch moet de sterke Nederlandse selectie in staat worden geacht om een aantal medailles te veroveren. Met name bij de jongens en de dames lijken de medaillekansen het grootst. Donderdag 17 mei zal de ceremoniële opening van het EK plaatsvinden. Daarna zullen achtereenvolgens de wedstrijden op het onderdeel zetten (vrijdag 18 mei), veld (zaterdag 19 mei) en straat (zondag 20 mei) worden gehouden.

Foto: De Nederlandse ploeg in gezelschap van coaches en bondsbestuurders
(Foto: Fotostudio Visschedijk).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief