Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Mart Bruggink: ‘Zo’n triatlon vergt heel wat energie’

Geplaatst op 23 maart 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De winter maakt plaats voor de lente, maar toch wordt er in Enschede zaterdag voor de vierde keer een wintertriatlon georganiseerd. Ruim 660 atleten uit heel Nederland doen mee aan dit NK voor jeugd en junioren. De wedstrijden spelen zich af tussen het Fanny Blankers Koen stadion in Hengelo en IJsbaan Twente in Enschede. De deelnemers gaan achtereenvolgens tien kilometer hardlopen, vijftig kilometer fietsen en tenslotte nog twintig kilometer schaatsen.

Wie zaterdag ook aan de start verschijnt is Mart Bruggink. Een marathonschaatser in hart en nieren. Waarom kiest hij ervoor om mee te doen aan een wintertriatlon? ‘Ik zie het als een lekkere dag sporten. Ik ben natuurlijk een echte schaatser en heb weinig aan hardlooptraining gedaan de afgelopen maanden. Dat is voor mij dan ook meteen het zwaarste onderdeel. Ik kan misschien wel hard schaatsen, maar daar maak ik geen hele minuten mee goed die ik tijdens het hardlopen verlies’, laat Bruggink weten. Hij verwacht dan ook geen eerste plek te pakken. ‘Ik moet reëel zijn. Winnaar worden zit er waarschijnlijk niet in, maar ik ga zeker voor een podiumplek. Met een tweede of derde plaats ben ik ook tevreden. Het is behoorlijk zwaar dus ik verwacht fikse spierpijn zaterdagavond’, besluit hij lachend.

De wedstrijden vinden plaats vanaf 10.00 uur ’s ochtends. Prijsuitreikingen worden gehouden bij de finish in het café-restaurant van IJsbaan Twente, ongeveer een half uur na de finish van de laatste deelnemer van de betreffende afstand.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief