Zondag 3 maart 2024
Twentesport

Ceriel Klein Kromhof vierde in EK MX2, pech voor duo Grondman/ Verhagen in strijd om ONK

Geplaatst op 5 mei 2013 door   ·   Geen reacties

6D7Y3552 grondmanAGUEDA/VALKENSWAARD – Ceriel Klein Kromhof uit Daarlerveen, lid van het HSF Logistics Motorsport Team, is in de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in het Portugese Agueda in als vierde geëindigd. De coureur reed een constante wedstrijd.

Daguitslag en tussenstand Europees Kampioenschap MX2: 1 Valentin Guillod,2. Damon Graulus, 3. Jeremy Seewer, 4. Ceriel Klein Kromhof, 5. Micha Boy de Waal.

In Valkenswaard reden de zijspannen om het Open NK. Het Twents/Brabantse duo Grondman en Verhagen (foto) eindigde in de eerste manche  als vierde en in de tweede na veel pech als negentiende. De combinatie  kwam na een sprong ongelukkig neer. Daarbij blesseerde Grondman zijn enkel, maar vervolgde de rit wel. ‘Het was erg jammer dat ons dat overkwam in de tweede manche, want we lagen op dat moment vierde en we reden erg sterk. We hebben kostbare punten laten liggen, maar ook de concurrentie kwam niet ongeschonden uit de strijd’, vertelde Marcel Grondman na de wedstrijd. Het duo leidt nog steeds de strijd om de nationale titel. De voorsprong op de nummer 2 in de tussenstand na vier wedstrijden, Jan en Jeroen Visscher, bedraagt nog altijd 24 punten

Johan Smit en Hans Tjonk uit Markelo redden beide manches bij de eerste tien. Ze werden respectievelijk tiende en negende, waarmee ze in de daguitslag als zevende finishten. Janis en Lauris Dailders waren de besten in Valkenswaard.

In de Open klasse is Robin Nijkamp uit Daarlerveen  opgeklommen naar plek 6  in de tussenstand. Hij werd in Valkenswaard achtste en zesde. Maikel Swanenberg is de sterkste rijder in deze klasse. Hij won beide manches en leidt in de tussenstand met een voorsprong van 70 punten op Stijn Blom. De achterstand van Nijkamp bedraagt 95 punten.

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief