Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Ceriel Klein Kromhof zeker vijf weken uitgeschakeld

Geplaatst op 11 april 2012 door   ·   Geen reacties

VALKENSWAARD/DAARLERVEEN – Motorcrosser Ceriel Klein Kromhof uit het CKK JR Honda MX Team heeft maandag tijdens de Grand Prix MX3 in Valkenswaard succes en tegenslag gekend. In de eerste manche kwam de rijder uit Daarlerveen op een derde plaats over de finish, maar in de tweede manche kwam hij hard ten val. Het gevolg was dat zijn schouder uit de kom was gegaan. Klein Kromhof bracht vandaag een bezoek aan dokter Van Norel en die deelde hem mede dat hij minimaal vijf weken buiten de strijd zal zijn.

Het weekend begon op zondag positief voor Klein  Kromhof. In de tijdtraining zette hij een tweede tijd neer in zijn groep en was hier tevreden mee. In de eerste manche op maandag pakte hij een goede start maar had het moeilijk om in zijn ritme te komen. Hij probeerde hier zo rustig mogelijk onder te blijven en werkte een constante wedstrijd af, wat hem een derde plaats opleverde. Het verschil met de tweede man was slechts vijf seconden en dit gaf de rijder uit Daarlerveen goede moed voor de tweede manche.
Bij aanvang van de tweede aflevering had het heel veel geregend. Toen het starthek viel, zat Klein Kromhof er niet goed bij, maar al na drie ronden had hij zich op weten te werken naar een vierde plaats. Hij zette meteen de aanval in op de derde man, maar toen ging het mis. De derde man kwam niet goed uit op een dubbelsprong en omdat Ceriel hem wel sprong, bleef hij achter het achterwiel van de tweede man hangen en kwam hard ten val. Bij de valpartij kwam hij met zijn schouder hard in aanraking met de grond. Hierbij schoot zijn schouder uit de kom.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief