Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Daimler Eijsink ondanks pech nog steeds koploper in ONK

Geplaatst op 25 maart 2012 door   ·   Geen reacties

VARSSEVELD – Daimler Eijsink uit Haaksbergen is ook na de derde wedstrijd in de klasse MX 3 van het Open Nederlands kampioenschap leider in de tussenstand. In Varsseveld legde hij beslag op de derde plaats.  Winnaar werd Maikel Swanenberg (Schijndel)  met 85 punten. 2e Werd Maciej Zdunek uit Tsjechië met 73 punten. Eijsink behaalde 69 punten en eindigde daarmee als zevende. ‘In de eerste manche werd ik liggend op de vijfde plaats de hekken in gereden. Ik kwam klem te zitten tussen mijn motor en de omheining. Gelukkig had ik geen lichamelijke problemen, maar de motor was wel beschadigd. Een kromme stuur was er de oorzaak van dat ik in die eerste manche niet verder kwam dan de 21e plaats’, luidde het verslag van Eijsink zelf.  In de tweede manche stelde hij orde op zaken. ‘Toen verliep het zoals het moest lopen. Zonder al te veel problemen pakte ik de overwinning. En aangezien de concurrentie vanwege verschillende oorzaken geen of minder punten scoorde, loopt mijn voorsprong in de tussenstand om het ONK lekker op.’

Ook Robin Nijkamp uit Daarle reed een goede wedstrijd. Hij veroverde 67 punten, zijn beste prestatie van dit seizoen en eindigde daarmee op de achtste plaats. In de tussenstand na drie wedstrijden staat Daimler Eijsink eerste met 246 punten. Tweede is MauriceKlijn uit Hardinxveld met 214 punten en derde Joey Reijnders met 211 punten. Robin Nijkamp vinden staat vijfde met 191 punten.

Bij de quads werd Ingo ten Vregelaar uit Delden achtste. Marcel Grondman eindigde met zijn zijspan als vierde. De coureur uit Lattrop reed samen met bakkenist Christian Verhagen een goede wedstrijd.

Ceriel Klein Kromhof uit het CKK JR Honda MX Team is tijdens de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Mill op een twaalfde plaats geëindigd. De rijder uit Daarlerveen moest in de eerste manche vanwege harde armen het tempo laten zakken en kwam hierdoor niet verder dan een twaalfde plaats. In de tweede manche kwam hij na een valpartij bij de start nog ver terug en legde beslag op een elfde plaats. In het dagklassement eindigde Klein Kromhof op een twaalfde plaats en in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap is hij opgeklommen naar een veertiende positie. In het Paasweekend staat voor de rijder uit Daarlerveen de eerste wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX3 op het programma in Valkenswaard.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief