Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Motorcoureur Ernst Dubbink blij met kans in Moto-3 klasse

Geplaatst op 6 maart 2012 door   ·   Geen reacties

DAARLE – Motorcoureur Ernst Dubbink (foto) uit Daarle rijdt het komend jaar  in de nieuwe Moto-3 klasse. Deze klasse vervangt de 125cc klasse. De 23 jarige coureur rijdt dit seizoen  met een speciaal geprepareerd Honda-blok. Dit blok is afkomstig van de 4-taktspecialisten van Ten Kate Racing uit Nieuwleusen.

Rutger Belt is manager van de raceafdeling van Ten Kate: ‘Voor ons is deze klasse een echte  uitdaging.  In het WK Superbike en Supersport rijden wij al jaren mee in de top. Wij willen ook graag op een hoog niveau meestrijden in de nieuwe Moto-3 klasse.  Wij zien in de coureur Ernst Dubbink een rijder die ons kan helpen slagen in deze klasse.  Hij heeft veel  ervaring in de 125cc, een klasse die het dichtst  staat bij de Moto-3 klasse. Wij zullen tijdens het seizoen Ernst technisch ondersteunen en met hem de motorkit verder ontwikkelen.’

Ernst Dubbink is blij met de steun van Ten Kate. ‘Mijn kleine team wordt een satelliet-team van het grote Ten Kate Racing. Een Honda-kit geprepareerd door Ten Kate in een frame van  een 250cc Honda, speciale wielen en remschijven. Alleen had ik het rijden in de Moto-3 klasse nooit kunnen realiseren.  We hebben een groot deel van de sponsoring rond,  maar zijn nog op zoek naar mensen en/of bedrijven die ons willen ondersteunen’, aldus de voormalig Nederlands kampioen in de 125cc.

Als al het materieel op tijd binnen is, gaat het team 12 en 13 maart trainen op het circuit van Aragon, in de buurt van het Spaanse Valencia. De eerste wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) is Tweede Paasdag op het TT-circuit van Assen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief