Klein Kromhof knokt zich in Oldebroek naar vierde plek

Geplaatst op 24 maart 2013 door   ·   Geen reacties

OLDEBROEK – Ceriel Klein Kromhof uit Daarlerveen heeft ook tijdens de tweede wedstrijd voor het ONK motocross van zich doen spreken. Op het circuit de Bargen, nabij Oldebroek , werd hij in de MX-2 klasse vierde in de einduitslag. Winnaar werd Jeffrey Herlings die net als vorige week in Halle met speels gemak beide manches op zijn naam schreef.

In de eerste manche finishte Klein Kromhof als vierde na in het begin een aantal ronden op de tweede plek te hebben gereden. Een valpartij wierp hem terug, maar hij wist terug te knokken naar plek drie achter Herlings en  Romain Febvre.  De start van de tweede manche verliep moeizaam voor Klein Kromhof. Hij kwam slecht weg , lag na één ronde op plek 16  en kwam ook nog eens ten val. Hij kwam terugt naar plek 7, maar doordat de Fransman Febvre een tijdstraf kreeg, schoof hij een plek naar voren, dus naar plek 6. De tweede manche werd  ook gewonnen door Jeffrey Herlings voor Jordi Tixier en Glenn Coldenhoff die derde werd.

De tussenstand na twee wedstrijden:  1 Jeffrey Herlings  100 punten.  2. Glenn Coldenhoff 77 punten. 3. Ceriel Klein Kromhof 67 punten.

Ceriel Klein kromhof heeft alsnog een starbewijs ontvangen voor de GP van Nederland die volgend weekend in Valkenswaard wordt verreden. Zondag eerste Paasdag zijn de trainingen en de wedstrijd is op maandag tweede Paasdag. Grote favoriet in de MX-2 klasse is natuurlijk Jeffrey Herlings die de  twee eerste GP’s ook al op zijn naam schreef.

In de MX-1 klasse was er geen succes voor de 18 jarige Rick Satink uit Hengevelde. Na zijn uitstekende optreden in Halle wist hij deze keer geen punten te scoren. Een niet optimale gezondheid en slecht rijden waren debet aan zijn prestatie. Evgeny  Bobryshev  was net als in Halle de winnaar door beide manches op zijn naam te schrijven.  Tanel Leok werd in de einduitslag tweede, terwijl  Jeremy van Horebeek derde werd. In de tussenstand na twee wedstrijden  leidt Bobryshev  met 100 punten voor van Horebeek met 86 punten. Derde is Marc de Reuver met 53 punten.  Rick Satink zakte  naar plek 9 met 36 punten.  Ook deze klasse komt in actie in Valkenswaard tijdens de GP van Nederland.