Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Nigel Blömer zesde op NK-wedstrijd in Waardenburg

Geplaatst op 30 mei 2012 door   ·   Geen reacties

AXEL – Nigel Blömer (foto) van Stichting Motorsportpromotie Oost Nederland heeft een succesvol Pinksterweekend achter de rug. Op zaterdag werd hij in het NK MX2 in Waardenburg zesde in het dagklassement en op maandag wist hij in het ONK MX2 in Axel tien ONK punten te scoren.

In de aanloop naar de wedstrijd in Waardenburg had de jonge coureur uit Geesteren de gehele week niet met de motor kunnen trainen omdat hij last had van blaren die hij tijdens het NK in Veendam op had gelopen. In de training ging het rijden nog niet zoals hij had gehoopt en kwam hierdoor niet verder dan een zestiende tijd. In Waardenburg wordt er op beton gestart. Dit was helemaal nieuw voor Blömer. Rond de tiende plaats kwam hij uit de start en wist gedurende de wedstrijd verschillende plaatsen goed te maken om uiteindelijk als achtste over de finish te komen. De start van de tweede manche was beter. Hij kwam op een mooie vierde plaats over de finish. Met deze resultaten eindigde Blömer op de zesde plaats in het dagklassement maar scoorde slechts één punt minder dan de derde man in het dagklassement. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat hij op de derde plaats.

Op tweede Pinksterdag stond de zesde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 op het programma in Axel. In de eerste manche pakte Blömer een redelijke start maar kwam gedurende de wedstrijd steeds beter in zijn ritme en kwam goed terug naar voren. Na een manche waarin hij alles had gegeven, kwam hij op een zeventiende plaats over de finish en scoorde hiermee vier ONK punten. De start van de tweede manche was beter en in deze manche reed de rijder uit Geesteren tot in de slotfase op een veertiende plaats. Helaas sloeg in de laatste twee ronden de vermoeidheid toe waardoor hij nog één plaats prijs moest geven en moegestreden op een vijftiende plaats over de finish kwam. In het dagklassement eindigde hij daardoor op een achttiende plaats. Mark Satink uit Hengevelde kwam in beide manches niet over de finish. De zeventienjarige Jeffrey Herlings uit Geldrop was weer heer en meester in deze klasse. Hij won beide manches en leidt de serie om het Open Nederlands kampioenschap. Satink is 21ste, Blömer 39ste.

In de MX1 reed Dominque Tijhuis Trutmans in Axel naar de zeventiende en zestiende plaats. Het leverde de Hengeloër de achttiende plaats op in het dagklassement.  In de tussenstand om het Open Nederlands kampioenschap staat Tijhuis Trutmans op de 44ste plaats. De wedstrijd in Axel was voor hem de eerste in deze reeks.

Mike Bolink uit Holten werd in Axel vijfde in het dagklassement van de 80 cc. Het leverde hem 29 punten op. Hij werd in de beide manches respectievelijk zevende en zesde. Bolink staat in de tussenstand om het Open Nederlands kampioenschap op de tiende plaats.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief