Zaterdag 25 mei 2024
Twentesport

Satink wel snel in Hummelo, maar ook gediskwalificeerd

Geplaatst op 8 mei 2012 door   ·   Geen reacties

HUMMELO – Op het NK Motorcross in Hummelo waren de ontwikkelingen in de MX-2 klasse spectaculair. Rick Satink uit Hengevelde werd in de eerste manche gediskwalificeerd maar liet in de tweede aflevering zien wat hij in zijn mars heeft door als tweede te eindigden. Ook reed de Honda-rijder de snelste ronde. Hij werd echter in het dagklassement slechts zeventiende. Nigel Blömer uit Geesteren liet eveneens een goede indruk achter in Hummelo. Hij werd in de eerste manche vierde, maar raakte in de tweede manche achterop. Blömer reed op de tweede plaats, wat op dat moment goed was geweest voor de dagoverwinning, maar hij kwam met nog een aantal ronden te gaan, hard ten val en kwam niet verder dan een vierentwintigste plaats, waardoor hij in het klassement als veertiende eindigde in plaats van op het podium. Karl Timmerman uit Staphorst was de dagwinnaar met onder meer een zege in de tweede manche.

Dominique Tijhuis Trutmans uit Hengelo is in Hummelo in de MX I klasse voor nationale en internationale rijders als tweede geëindigd. De Hengeloër werd in de eerste manche tweede en in de tweede manche derde. Erik Leytens uit Tilburg was heer en meester. Hij won beide manches.

In de strijd om de MX-2 Cup eindigde Tom Asbroek uit Beckum als vierde. Hij werd respectievelijk vijfde en zesde in de beide manches. Joris Raben uit Elten won de wedstrijd.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief