Dinsdag 22 oktober 2024

Sterke start seizoen van zijspancrosser Marcel Grondman en zijn bakkenist

Geplaatst op 11 maart 2013 door   ·   Geen reacties

OSS – Marcel Grondman uit Geesteren (Ov) is het nieuwe cross-seizoen uitstekend begonnen. Samen met zijn bakkenist Christiaan Verhagen uit Berlicum eindigde hij tijdens de eerste ONK-zijspancross als vierde.

Op het circuit De Witte Ruyheuvel in Oss legde het duo in de eerste manche beslag op de derde plek, terwijl zij in de tweede manche als vierde werden afgevlagd.  Grondman: ‘Er had in de tweede manche een nog betere klassering ingezeten als ik geen problemen had gekregen met mijn bril.  Halverwege die tweede manche verloor ik mijn bril en kon ik door opspattend modder weinig meer zien.’ Daardoor moest hij de Belg Jan Hendrickx laten gaan. Maar content met de vierde plek in het eindklassement was hij zeker.

De eindoverwinning in de zijspanklasse  kwam op naam van regerend Nederlands kampioen Etienne Bax samen met Kaspars Stupelis. Zij wonnen de eerste manche en werden in de tweede manche achter meervoudig wereldkampioen Daniel Willemsen samen met Robbie Bax tweede. Daniel Willemsen werd  in het eindklassement tweede en Jan Hendrickx samen met Elvis Mucenieks derde. Good old Johan Smit uit Markelo , die samen reed met plaatsgenoot Hans Tjoink, werd twaalfde.

De eerstvolgende wedstrijd is de GP van Zwitserland op 1 april, terwijl een week daarna de tweede ONK-wedstrijd wordt verreden in Sint Isidorushoeve.

Stand na 1 wedstrijd:   1 E.Bax/K.Stupelis 95 pt.  2. D. Willemsen/R. Bax  88 pt. 3.J.Hendrickx/E.Mucenieks 86 pt.   4. Marcel Grondman/Christian Verhagen  79 pt.  5. Jan en Jeroen Visscher  72 pt.

In de Open Klasse was er pech en succes voor Robin Nijkamp (foto) uit Daarlerveen.  Hij werd in de eerste manche keurig vierde, maar kreeg in de tweede manche te maken met de pechduivel waardoor hij één ronde voor het einde op moest geven.  Winnaar van de wedstrijd werd Maurice Klijn uit Hardinxveld  met een eerste en een  tweede plek.  Erik Leijtens uit Waspik legde beslag op de tweede plek  via een  eerste en een vierde plek.  In het dagklassement  staat Robin Nijkamp 22ste.