Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

Twentse motorcrossers blinken uit op NK in Marum

Geplaatst op 1 mei 2012 door   ·   Geen reacties

MARUM – Motorcrosser Dominique Tijhuis Trutmans heeft goede zaken gedaan tijdens het NK in Marum. De Hengeloër werd in beide manches van de MX1-klasse tweede en eindigde daardoor op de eerste plaats. In het klassement voor de nationale titel is Tijhuis Trutmans negentiende. Door blessures was de wedstrijd in Marum pas de eerste NK-wedstrijd  van de Hengeloër.
Ook Tom Asbroek uit Beckum kan terugzien op een prima wedstrijd in de strijd om de MX-2 Cup. De 17-jarige motorcrosser eindigde een keer als tweede en een keer als eerste en werd daarmee eerste. Zijn broer Mike eindigde als negentiende. Tom is door dit resultaat naar de elfde plaats geklommen in het klassement.

Rick Satink uit Hengevelde (foto) presteerde eveneens verrassend goed met zijn Honda CRF 250. Hij reed in de MX-2 klasse bij de nationalen / internationalen naar een tweede en eerste plaats en klasseerde zich daarmee als dagwinnaar. Nigel Blömer uit Geesteren heeft kwam in de training ongelukkig ten val en liep hierbij brandwonden op aan zijn arm en rug. Toch besloot hij om te rijden. In de eerste manche verloor de jonge Twentenaar zijn concentratie toen hij op een negende plaats reed en hij besloot toen om de wedstrijd rustig uit te rijden. In de tweede manche ging het rijden hem beter af en wist hij beslag te leggen op een negende plaats. In het dagklassement eindigde Blömer op een achttiende plaats. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat hij op een vierde plaats met 183 punten. Satink had nog nauwelijks kans gezien punten te sprokkelen. Hij staat na de wedstrijden in Marum achttiende met 131 punten.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief