Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

Zijspanduo Grondman/Verhagen favoriet in Sint Isidorushoeve

Geplaatst op 5 april 2013 door   ·   Geen reacties

6D7Y3552 grondmanSINT ISIDORUSHOEVE – Bij de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap zijspancross dat zondag op het circuit ’t Kötterbos  in Sint Isidorushoeve wordt gehouden, is een Twents duo favoriet voor de zege. De combinatie Marcel Grondman/Christiaan Verhagen (foto) uit Geesteren (O) wordt getipt voor de eerste plaats. Meervoudig wereldkampioen Daniel Willemsen uit Lochem, die dit seizoen rijdt met bakkenist  Robbie Bax, is door een crash tijdens de GP van Zwitserland een paar maanden uitgeschakeld, terwijl regerend Nederlands kampioen en winnaar van de eerste wedstrijd om het ONK Etienne Bax met bakkenist Kaspars Stupelis eveneens verstek moeten laten gaan door blessures. Bij de eerste wedstrijd om het ONK in Oss eindigde Grondman als vierde, achter Bax, Willemsen en de Belg Jan Hendrickx.  Van laatstgenoemde is het nog niet zeker of hij start in Sint Isidorushoeve.

Afgelopen  Paasweekend liet het duo Grondman/Verhagen zien in grote vorm te zijn. Tijdens de Zwitserse GP in Frauenfeld legden zij beslag op de achtste plek en waren daarmee de beste Nederlandse combinatie. ‘
Het meeste gevaar hebben we zondag te duchten van Jan en Jeroen Visscher uit Hasselt. Zij werden in Zwitserland tiende . Dit jaar zou het wel eens een strijd kunnen worden tussen ons tweeën als het om de titel gaat’, voorspelt Marcel Grondman.

Andere Overijsselse combinaties die op de voorlopige deelnemerslijst in de zijspanklasse  staan zijn Robbin en Daniel Groeneveld uit Denekamp. Zij worden begeleid door het team van Marcel Grondman. Verder zullen Frank en Jorg Rouwenhorst uit Haaksbergen en Johan Smit uit Markelo, die dit jaar rijdt met plaatsgenoot Hans Tjoink hun puntentotaal willen opvijzelen.

In de Open klasse, voorheen de MX 3, zal Robin Nijkamp uit Daarlerveen  strijden voor een topklassering. In Oss viel hij de eerste manche uit, terwijl hij in de tweede manche als vierde eindigde.

Bij de Quads zien we local hero  Ingo ten Vregelaar, die met een Duitse licentie rijdt, aan de start terwijl bij de MX 2 Nationalen die ook strijden voor kampioenspunten Joey Bak uit Rijssen de grote favoriet is na zijn overwinning afgelopen weekend in Emmen.

De eerste manche MX 2 gaat rond twaalf uur van start, daarna de Quads, de Open klasse en de zijspannen. Vanaf drie uur volgen de tweede manches voor de verschillende klassen.

(foto Eddy Koedijk)

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief