Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Opnieuw proef Le Dakar geneutraliseerd

Geplaatst op 17 januari 2013 door   ·   Geen reacties

FIAMBALÁ – Le Dakar had tijdens etappe elf opnieuw last gehad van hevige regenval, waardoor de proef naar Fiambalá werd geneutraliseerd. De motoren maakten de etappe wel vol, maar toen de auto’s rond de 53 kilometer ver waren bleek dat het opkomende water te gevaarlijk was om de rit af te maken. Het betekende dat er nauwelijks verschuiven zijn in het klassement van de auto’s en trucks.

De stand bij het eerste waypoint was direct ook de eindstand, waardoor bij de trucks Gerard de Rooy de dagzege pakte van wat normaal gesproken de beruchte stage is naar Fiambalá. Eerdere jaren waren hier grote verschillen te noteren tussen de verschillende auto’s en vrachtwagens, maar dat zou dit jaar niet gebeuren. De Rooy’s teamgenoot René Kuipers uit Ambt Delden kwam als elfde binnen en deed het opnieuw goed nadat hij in etappe tien zijn beste dagresultaat boekte met een achtste plaats. In het algemeen klassement blijft Kuipers negende.

Anne Kies eindigde als 48ste. De trucker van het Riwald Dakar Team verloor ruim een kwartier op De Rooy en noteert de 32ste plaats in het algemeen klassement.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief