Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Schouten wint ATB Run Bike Run Wierden

Geplaatst op 4 maart 2013 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – De ATB Run Bike Run Lageveld in Wierden is zondag gewonnen door Rorik Schouten. In de offroad duathlon, waarbij de deelnemers mountainbiken en hardlopen over onverhard terrein, bleek de atleet uit Hoogwoud de besten. Schouten finishte vijfenveertig seconden voor Jarich van Woersem (Almere). Carlos Baltus gaf nog een Twentse tint aan het podium. De 27-jarige oud-inwoner van Holten kwam als derde over de streep.

Achter Baltus, die tegenwoordig in Nijmegen woont, finishten wel heel wat Twentse atleten in de top tien. Nijverdaller Mark Saathof was daarbij de beste. Hij kwam als vierde binnen. Opvallend was de terugslag van Caimin Stevens. De Enschedeër zette veruit de snelste looptijd neer in de eerste run, maar kwam tijdens het fietsen ten val en finishte uiteindelijk pas als dertiende. Stevens was daarmee niet de enige die ten val kwam in Wierden. De wedstrijd werd ontsierd door vele valpartijen tijdens het fietsgedeelte. Een deel van het parcours was door een moslaag verraderlijk glad geworden en daar verkeek een flink aantal van de deelnemers zich op.

Bij de vrouwen ging de winst naar Marleen Stromer (Zwaag). Zij bleef Kiem van Gendt uit Braamt twintig seconden voor. De jonge Hengelose Lynn Peters zette tot twee keer toe de snelste looptijd neer, maar het 17-jarige talent bleek op de fiets nog wat tekort te komen op de senior vrouwen. Peters, lid van Triathlon Club Twente, finishte uiteindelijk als derde.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief