Dinsdag 20 februari 2024
Twentesport

Snelle tijden Klamer en Stevens in Halve Marathon Egmond

Geplaatst op 13 januari 2013 door   ·   Geen reacties

EGMOND – Rachel Klamer is zondag als vijfde Nederlandse gefinisht in de Halve Marathon Egmond. De 22-jarige triatlete maakte, als onderdeel van haar trainingen voor het triathlon seizoen, haar debuut op de halve marathon. Daarbij finishte Klamer in een zeer snelle tijd van 1.17.23 uur. In het zeer sterke deelnemersveld eindigde ze daarmee ruim twee minuten achter Andrea Deelstra uit Heerenveen, die zich de beste Nederlandse toonde. De overwinning bij de vrouwen ging naar de Keniaanse Helah Kiprop. Klamer zette de tiende totaaltijd bij de vrouwen neer.

Na afloop toonde Klamer zich meer dan tevreden. ‘Het was een ontzettend mooie wedstrijd. Vooraf had ik me voorgenomen om er gewoon van te genieten’, vertelt ze na afloop. Het werd achter toch ook wel een echte wedstrijd voor Klamer. ‘Al snel liep ik in de tweede groep, vlak achter de Keniaanse loopsters aan. Mariska Dute ging er vandoor toen we het strand opkwamen. Ik heb vervolgens nog een tijd met Claudia van Rhijn gelopen, maar toen we het strand afgingen en de weg wat omhoog liep kon ik bij haar weglopen. Daarna heb ik nog heel wat vrouwen weten in te halen. Ik heb de uitslag net bekeken en had nauwelijks verval. Ik ben dan ook zeer tevreden.’

Ook Caimin Stevens liet zich goed zien in Egmond. Hij finishte als 65e bij de mannen senioren in het sterke deelnemersveld. De eindtijd van 1.13.38 die de Enschedeër op de klokken bracht betekende een verbetering van zijn persoonlijke record met ruim een minuut. Opvallend, want Stevens nam zaterdag ook al deel aan de mountainbike strandrace Egmond-Pier-Egmond. Het leverde hem een zesde plaats in het combinatie klassement over de twee wedstrijden op. Ook Jan-Roelf Heerssema zette een goede tijd neer. De triatleet uit Enschede finishte na 1.15.48 uur net buiten de top honderd bij de senioren.

Arenda Abbink eindigde in Egmond zelfs op het podium. In de categorie vrouwen 35+ finishte de atlete uit Nijverdal, net niet in een persoonlijk record, als tweede. Met 1.25.10 als eindtijd bleek concurrente Irene Zonneveld slechts zeventien seconden sneller op de halve marathon.

(foto: Eric Brinkhorst)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief