Maandag 4 maart 2024
Twentesport

Stokvis grijpt opnieuw naast winst in Diepe Hel Loop

Geplaatst op 27 oktober 2012 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL – Het is René Stokvis wederom niet gelukt om de Diepe Hel Holterbergloop te winnen. Net als een jaar geleden kwam de atleet uit Enschede als tweede over de streep na een wedstrijd over tien Engelse mijlen. Was het toen de Keniaanse loopsensatie Alfred Cherop die sneller bleek, ditmaal was het gewoon een Nederlander. Luc Schout uit Nijmegen finishte na 51.44 minuten, vijftien seconden minder snel dan de tijd waarmee Stokvis in 2011 nog tweede was geworden. Bij de vrouwen werd Henrieke Krommendijk (Nijverdal) ook tweede. Zij moest de Keniaanse Elizeba Cherono voor zich dulden, die haar titel van vorig jaar met succes verdedigde. Met 56.14 was zij ook nog eens bijna een minuut sneller dan destijds. De prestatie van Krommendijk was daarbij een opvallende. Lange tijd liep de snelle Bornse Ingrid Prigge op de tweede plaats, maar Krommendijk ging haar toch voorbij en was vijf seconden sneller.

Blijkbaar hadden de Twentse atleten dit jaar tijdens de Diepe Hel Loop sowieso al wat moeite met de tegenstand. Ook op de vijf Engelse mijlen grepen zij net naast de overwinning. Daar finishte Thijs Theunissen uit Hengelo in een nieuw persoonlijk- en clubrecord voor MPM Hengelo als derde. Met een eindtijd van 26.22 kwam hij een halve minuut na winnaar Erik Driesen (Vollenhove) over de streep. Wouter Doesburg uit Rekken nestelde zich nog tussen het tweetal. Pauline Claessen (Velp) won met overmacht bij de vrouwen. Met haar eindtijd van 30.05 was ze exact twee minuten sneller dan Marije Hulzebos (Zuidwolde). Vanessa Lorkeers was de beste Twentse op de vierde plaats.

Opnieuw bleek de wedstrijd weer één van de grootste lopen uit de regio te zijn. Waar al ruim 1500 mensen zich vooraf hadden ingeschreven, kwam het totale aantal deelnemers aan de Diepe Hel Holterbergloop uiteindelijk ruim boven de 2000 te liggen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief