Vrijdag 23 februari 2024
Twentesport

Bronzen plakken Joyce van Baaren en Reshmie Oogink bij Swiss Open

Geplaatst op 11 november 2012 door   ·   Geen reacties

LAUSANNE – Joyce van Baaren en Reshmie Oogink van Taekwondo Oude Luttikhuis heeft in Lausanne op het internationale Swiss Open een bronzen medaille gewonnen. Dit toernooi heeft een officiële G1 status zodat er punten te verdienen waren voor de World Ranking List. Diverse nationale teams uit de hele wereld waren naar Zwitserland afgereisd om hieraan deel te nemen.
Joyce van Baaren kwam in actie in de olympische klasse tot 67 kg. In de eerste partij versloeg Van Baaren de Braziliaanse Fernanda Soares Souza met 7-5. Vervolgens stond de Almelose in de kwartfinale tegen de Française Faiza Taoussare.  Na een spannende strijd was de eindstand na drie rondes een gelijkspel, in de extra beslissende ronde wist ze als eerste te scoren waardoor ze de partij winnend afsloot.

In de halve finale kwam Van Baaren een oude bekende tegen, namelijk Nina Klaey uit Zwitserland. Net zoals voorgaande ontmoetingen was het verschil zeer klein. Na drie rondes was de stand 6-6, waarbij de Zwitserse zeker geen nadeel had in een aantal scheidsrechterlijke beslissingen. In de extra beslissende ronde wist Klaey als eerste te scoren, waardoor Joyce van Baaren genoegen moest nemen met een verdiende bronzen medaille. Dit resultaat is een mooi begin van de aanloop naar de Wereldkampioenschappen 2013  in Mexico.

Reshmie Oogink won op de Swiss Open het brons in de klasse tot 73 kg. Ze verloor haar halve finale partij tegen de Britse Bianca Walkden, uiteindelijk de winnares van het toernooi, met fikse cijfers. Het werd 10-1 voor Walkden. Eerder op de dag had Oogink de Servische Violeta Babic nog met ruim verslagen, 12-4. ‘Het was lang wachten voor ik aan de beurt was, maar na de pauze mocht ik plotseling vervroegd beginnen’, vertelt Oogink over de organisatie die nogal chaotisch was. Het deerde haar in de partij tegen Babic niet. ‘Ik scoorde met een paar hoofdtreffers en een draaitrap. Toch was het scoren tegen haar moeilijk, waardoor ik alles moest richten op haar hoofd.’

Foto:  De huldiging van de klasse tot 67 kg. Rechts Joyce van Baaren met de bronzen medaille

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief