Dinsdag 16 juli 2024
Twentesport

Joyce van Baaren wil via Baku naar Spelen in Londen

Geplaatst op 28 juni 2011 door   ·   Geen reacties
BAKU – Voor taekwondoka Joyce van Baaren breken spannende dagen aan. Van 30 juni tot en met 3 juli vindt in Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan, het  kwalificatietoernooi plaats voor de Olympische Spelen 2012 plaats.  Tijdens dit toernooi kan de Almelose een ticket voor de Olympische Spelen in Londen verdienen. Bij reguliere wedstrijden is er altijd een competitie in acht dames- en acht herengewichtsklassen. Tijdens de Olympische Spelen worden gewichten samengevoegd en deze indelingen  worden ook gehanteerd tijdens de kwalificatietoernooien. In totaal zijn er dus vier dames- en vier herengewichtsklasses. Elk land mag echter maximaal twee dames en twee heren naar dit
mondiale kwalificatietoernooi sturen.

De Taekwondo Bond Nederland heeft Joyce van Baaren van Taekwondo Oude Luttikthuis geselecteerd om hieraan deel te nemen in de Olympische gewichtsklasse tot 67kg. Dit heeft ze mede te danken aan haar prestatie tijdens de recente wereldkampioenschappen in Korea waar ze vijfde werd. Tevens zullen Deborah Louz  (Dames -57kg), Dennis Bekkers (Heren -68kg) en Tommy Mollet (Heren -80kg) voor Nederland aan de start verschijnen.

Donderdag 30 Juni is de dag dat Van Baaren het gaat  proberen, dan moet ze een ticket voor Londen zien te bemachtigen. Om dit te realiseren zal een podiumplek moeten bemachtigen. In haar eerste partij mag ze aantreden tegen Gladys Mwaniki uit Kenia. Haar tweede partij zal hoogstwaarschijnlijk tegen Mi-Kyung Kim uit Korea zijn.
Mocht Van Baaren zich niet weten te kwalificeren in Baku dan is er nog één kans, namelijk het Europese kwalificatietoernooi in januari 2012. Dit vindt plaats in Kazan, Rusland. Ook hiervoor geldt dat een podiumplek voldoende is voor kwalificatie. De selectie hiervan wordt na afloop van het kwalificatietoernooi in Baku bekend gemaakt.
Delen is sportief

Reacties (0)
Archief