Zondag 26 mei 2024
Twentesport

Trelleborg Open: zilver voor Abbink, brons voor Oogink en Van Baaren

Geplaatst op 8 februari 2011 door   ·   Geen reacties

TRELLEBORG Het internationale Trelleborg Open was voor de spelers van Taekwondo Oude Luttikhuis een zeer belangrijk evenement, omdat de Taekwondo Bond Nederland het toernooi had aangemerkt als kwalificatietoernooi voor de Wereldkampioenschappen die in de eerste week van mei zullen plaatsvinden in Korea.

Coach Thijs Oude Luttikhuis had vier spelers meegenomen naar Zweden. Drie van hen kwamen met een medaille thuis. Marjolijn Abbink won de zilveren plak, Reshmie Oogink en Joyce van Baaren elk een bronzen. ‘Dit is zeer knap aangezien er vele toplanden aanwezig waren zoals China, Mexico, Turkije, Duitsland’, zei Oude Luttikhuis na afloop.

Hengelose Marjolijn Abbink (categorie senioren  tot 67kg) wist haar eerste twee partijen overtuigend te winnen van de Russische Yulia Kolenkova(6-0) en de Italiaanse Beatrice Pirazzi(9-2). In de kwartfinale klopte de Hengelose  de Engelse Jade Slavin  met 3-2 en in de halve finale won Abbink zeer knap en na  een spannende strijd van  Hong Jiao uit China met 10-9.  de finale verloor ze helaas van de Zweedse Elin Johansson die deze dag zeer goed in vorm was. Uiteindelijk dus een hele knappe zilveren medaille voor Marjolijn Abbink (foto).

Joyce van Baaren (senioren -62kg) had te maken met een zware loting.  Ze won 4-1 van de Turkse Sila Rumeysa Olcek en vervolgens met 3-2 van Rabia Gulec uit Duitsland. In de kwartfinale werd Iana Gagnidze uit Georgië overtuigend opzij gezet met 9-2. Maar in de halve finale kwam Van Baaren net iets te kort tegen de Russische Kristina Khafizova, waardoor ze  bronzen medaille omgehangen kreeg. ‘Gezien de kwaliteit van de tegenstanders een knappe prestatie’, aldus Oude Luttikhuis.

Reshmie Oogink (senioren -73kg) versloeg  in de kwartfinale Milica Mandic uit Servië met 3-2, maar kwam in de halve finale tekort tegen Tina Skaar uit Noorwegen waardoor ook zij genoegen moest nemen met een bronzen medaille.

Roman Zemar (senioren heren -63kg) was in zijn eerste partij duidelijk te sterk voor zijn Ierse tegenstander. De partij werd dan ook voortijdig beëindigd met 14-2 in het voordeel van  Zemar. Vervolgens won hij  met 5-1 van Uladislau Stefanovic uit Wit-Rusland, maar verloor in de kwarfinale  zeer nipt van Saul Gutierrez uit Mexico.  Zemar greep dus net naast de prijzen.
‘We hebben met dit zeer mooie resultaat een duidelijke stap in de goede richting gezet voor kwalificatie voor het WK  in Korea. De gespeelde partijen waren van een zeer hoog niveau en dat  biedt perspectief voor de komende kwalificatietoernooien’, zei Oude Luttikhuis.
De eerstvolgende beproeving zal de Dutch Open in Eindhoven zijn op 19-20 Februari. Hier zal zowel de junioren- als seniorenwedstrijdselectie van Taekwondo Oude Luttikhuis aan de start staan. 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief