Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Taekwondoka Reshmie Oogink wint zilver op Dutch Open

Geplaatst op 17 maart 2013 door   ·   Geen reacties

EINDHOVEN – Een week na haar overwinning op de German Open is taekwondoka Reshmie Oogink (foto) ook op het podium geëindigd tijdens de Dutch Open dat ruim duizend deelnemers telde. In Eindhoven wist de Almelose opnieuw de finale te halen bij de vrouwen in de klasse tot 73 kilogram. Daarin bleek de Turkse Nur Tatar, op de Olympische Spelen de winnares van zilver in de categorie -67 kilogram, nipt de sterkste. Er moest na een 3-3 stand zelfs een golden point aan te pas komen om de finale te beslissen.

Met haar overwinning op de German Open en een eerdere zilveren medaille op de Trelleborg Open plaatste Oogink zich vorige week al voor het WK taekwondo. Dat wereldkampioenschap zal in juli worden georganiseerd in het Mexicaanse Puebla.

Uiteraard was Reshmie Oogink niet de enige deelneemster van TDK Oude Luttikhuis uit Almelo. Michael Oogink -87kg had een zware loting. Desondanks wist hij na winst op Engeland(7-3) en  Afrika (3-2) tot de kwartfinale te komen. Hij moest het opnemen tegen de vice-Europees kampioen uit Frankrijk. Michael zette de Fransman flink onder druk en was fysiek de sterkere. Het lukte niet om dit om te zetten in scores. De Fransman trok daardoor aan het langste eind waardoor Michael de strijd om brons verloor met 4-2.
Patrick Jonker wist in dezelfde klasse zijn eerste partij te winnen van Slowakije (10-7), maar verloor zijn volgende partij helaas van Duitsland met 7-5.

Marjolijn Abbink wist bij de dames -67kg ook tot de kwartfinales te komen. In de strijd om brons moest zij het opnemen tegen de Franse Taoussara. Het was een spannende partij. De Hengelose wist mooie treffers te scoren, maar tot grote verbazing van iedereen werden meerdere punten van Marjolijn weggehaald, wat erg vreemd is als er elektronisch gescoord wordt. Desondanks knokte ze voor wat ze waard was, maar verloor met 7-5.

Caner Sucuoglu won in de klasse mannen tot 63kg zijn eerste partij overtuigend van Moldavië met 13-4. In de tweede partij kreeg hij last van een blessure aan zijn knie waardoor besloten is om niet verder te gaan.

Jeremiah Serhalay -54kg won zijn eerste twee partijen van Moldavië (6-3) en België (9-5) waarmee hij in de kwartfinale belandde. Dat werd een spannende strijd tegen Kazachstan die beslist moest worden in de sudden death ronde. De eerste die scoort is dan de winnaar. Serhalay wist deze partij in zijn voordeel te beslissen. In de halve finale moest hij het opnemen tegen Frankrijk en verloor met 6-3, zodat de Een mooie bronzen medaille dus voor de Apeldoorner.

Coach Thijs Oude Luttikhuis was tevreden met het resultaat. ‘Wellicht had er met een beetje geluk iets meer ingezeten, maar twee medailles op een toernooi van dit niveau is gewoon hartstikke goed’, aldus de Almeloër.

Foto: Reshmie Oogink (tweede van links) met de bokaal die hoort bij de tweede plaats op de Dutch Open

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief