Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

Teleurstellend Junioren WK voor Steffan Winkelhorst; toch een prijs

Geplaatst op 12 maart 2012 door   ·   Geen reacties

ROCCARASO – Voor skiër Steffan Winkelhorst (foto) is het junioren WK, waaraan hij afgelopen week deelnam, teleurstellend verlopen. Winkelhorst was voor vier disciplines geplaatst, maar wist alleen bij de reuzenslalom de finish te bereiken. Desalniettemin won de skiër deze week in zijn woonplaats Haaksbergen toch nog een prijs.

Een piste, waarop niet te skiën was, was volgens Winkelhorst de oorzaak dat hij tijdens de eerst twee disciplines (de afdaling en de Super G) niet wist te finishen. Hoewel dat bij de reuzenslalom wel lukte, was Winkelhorst niet bepaald tevreden over zijn 44ste plaats. ‘Tijdens de eerste manche had ik last van de mist. In de tweede manche skiede ik beter, maar was de piste echt drama. Ik maakte nog een grote fout waardoor laag eindigde.’ Ondanks het hoogste startnummer van Winkelhorst tijdens het jeugd WK, haald hij ook in de afsluitende slalom het einde van de race niet.

Uitverkiezing
Terwijl Winkelhorst net zijn laatste discipline op het junioren WK had geskied, werd hij in zijn woonplaats Haaksbergen verkozen tot sportman van het jaar 2011. Zijn uitzonderlijke prestaties op skigebied, en dan met name het behalen van de titel op het NK slalom (februari 2011), waren de reden voor zijn uitverkiezing. De overige genomineerden voor de prijs waren zijn plaatsgenoten Johan Reekers (handbike), die bij het tonen van vormbehoud voor de achtste (!) keer naar de Paralympische Spelen mag, en Donny Meijerink (wandelsport), die in 2011 de marathon des Sables (250 kilometer lange wandeltocht door de Sahara) liep.

Foto’s: Privé archief

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief