Zaterdag 29 februari 2020
Twentesport

Keulstra kampioene triathlon bij afwezigheid Klamer

Geplaatst op 31 mei 2015 door   ·   Geen reacties

pien keulstra (slider)WEERT – Het is Pien Keulstra (foto) zondag gelukt om in Weert Nederlands kampioene triathlon te worden. Bij afwezigheid van de twee Nederlandse wereldtoppers, Rachel Klamer uit Beuningen en de Limburgse Maaike Caelers, sloeg Keulstra haar slag. De inwoonster van Boekelo won de olympische afstand door op het afsluitende looponderdeel afstand te nemen. Ze verwees Sarissa de Vries en Ilona Eversdijk naar de plaatsen twee en drie. De olympische afstand bestaat altijd uit anderhalve kilometer zwemmen, veertig kilometer fietsen en tien kilometer lopen.

Keulstra won in het verleden al nationale titels als schaatsster en duatlete, maar in de triathlon is het haar eerste overwinning in een kampioenschap. Ze moest er in Weert hard voor werken. Nadat ze met achterstand uit het water kwam, maakte de Twentse op de fiets veel goed. Na vijf kilometer lopen bedroeg haar voorsprong op De Vries slechts vijf tellen. In het tweede deel van het afsluitende looponderdeel kon ze haar voorsprong echter uitbreiden en de zege binnenhalen.

Klamer in Londen
De Nederlandse titelstrijd werd dus gehouden zonder onder meer Rachel Klamer. Net als Maaike Caelers behoort zij tot de wereldtop van de triathlon, maar Nederlands beste triatletes hadden andere verplichtingen. Klamer en Caelers komen zondagmiddag namelijk in Londen in actie, waar een belangrijke World Triathlon Series wedstrijd georganiseerd wordt.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief