Vrijdag 6 december 2019
Twentesport

NK Triathlon: podiumplek voor teleurgestelde Heerssema

Geplaatst op 7 juli 2013 door   ·   Geen reacties

jr heerssemaDIDAM – Het Gelderse Didam vormde dit jaar het decor voor het NK triathlon over de halve afstand (2km zwemmen, 80 km fietsen, 20 km lopen). Vrijwel de gehele vaderlandse triathlontop stond aan de start om zich in de strijd om de NK medailles te mengen. Aan de meet mocht Utrechter Dirk Wijnalda zich als Nederlands Kampioen laten kronen; de 40-plusser was bijna twee minuten sneller dan Bob Martens, die de snelste senior onder de 40 was. Omdat bij de eerste zes deelnemers vier 40-plussers zaten, mocht Enschedeër Jan-Roelf Heerssema als zevende overall het podium op bij de senioren.

Heerssema (foto) had echter gemengde gevoelens bij zijn eindresultaat: hij had op meer gehoopt, zeker gezien zijn sterke voorseizoen in met name loopwedstrijden. De atleet van Triathlon Club Twente ging als tweede het loopparcours op en hoopte het te kunnen afmaken, maar juist in deze piekwedstrijd werd hij geplaagd door maagproblemen. Hierdoor wist hij zijn eigen verwachtingen niet in te lossen en zakte terug naar een zevende plek. De derde plek op het NK voelde daarom niet meer als een schrale troost, de zevende plek overall als een teleurstelling.

Triathlon Club Twente scoorde verder ook sterk met Thijs Koelen, die de strijd om het NK leidde na het fietsonderdeel. Koelen werd uiteindelijk elfde en zevende in de NK stand bij de senioren. Met Marco Vernooij als achttiende en Rob Steegink als negentiende had de Enschedese triathlonclub vier atleten in de top-20. In de categorie M40-44 wist Erik Lentfert namens de Enschedeërs achter het geweld van Wijnalda, Dave Rost en Bert Flier een top-10 plek te claimen, negende. De tiende plek in deze categorie was voor Almeloër Marco Haselbekke, lid van TV Argo uit Wierden.

Namens het Bornse Step One miste Marlies Schoonhoven net het podium, vierde. Zuur, omdat ze 41 seconden verwijderd bleef van brons. Het tijdsverschil in de tweede wissel dat ze liet liggen op Geke Venema, de nummer drie, bedroeg 52 seconden… Met Mark Muller op plek 14, Marco Muller op plek 20 en Pim ten Brinke als 24e overall scoorde de jonge Step One ploeg ook bij de mannen sterk.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief