Vrijdag 6 december 2019
Twentesport

Winst in Hengelo voor Rost en Boschker

Geplaatst op 10 juni 2013 door   ·   Geen reacties

HENGELO – De 23e editie van de triathlon Hengelo is gewonnen door Dave Rost en Grada Boschker. Rost wist de kwart afstand af te leggen in 1.48.34 en was daarmee local hero Willem Schreurs (Lochem) ruim een minuut te snel af. Oud-topper Eimert Venderbosch tekende voor de derde tijd. Schreurs, lid van het Enschedese Triathlon Club Twente, was wel de snelste senior; Rost komt uit in de categorie M40+. Daarmee bleek opnieuw dat de lichting masters erg sterk is en zich niet zomaar gewonnen geeft aan de jongere garde.

Bij de dames was Grada Boschker de sterkste. Ze boog op de fiets bijna 2.30 achterstand op het zwemonderdeel op Brigit Landewe om en zegevierde uiteindelijk met 26 seconden voorsprong. Anita Valen – de Vries pakte de derde podiumplek.

Op de achtste triathlon ging de winst naar Rob Woestenenk (Nijmegen, 56.29). Op het afsluitende looponderdeel verwees hij Remko Siers (Triathlon Club Twente, 56.43) naar het zilver. Derde werd oud-profrenner Michiel Elijzen in 57.38. Hij tekende overigens niet voor de snelste fietstijd: dat was Erik Lentfert (TC Twente, 58.26), die drie weken na de Ironman Lanzarote op de vierde plek finishte en de winst pakte bij de M40+. Lynn Peters pakte de winst bij de vrouwen, voor Karen Eshuis en Deborah Wissink. Daarmee grossierde het Enschedese TC Twente weer in eremetaal, want naast het goud voor Schreurs, Lentfert en Peters was er ook winst voor Brigit Landewe in de categorie D40+ (kwart) en Koen Wiggers (achtste, jeugd). Zilver was er behalve voor Siers ook voor Deborah Wissink (achtste, jeugd), brons was er voor Chantal Wiggers (achtste, jeugd).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief