Zondag 5 april 2020
Twentesport

Olde Meierink geeft triatleten fietsles in Lonneker

Geplaatst op 11 augustus 2015 door   ·   Geen reacties

GLONNEKER – Met overmacht heeft Lars Olde Meierink maandagavond de proloog van de Twentse Triathlon Tour gewonnen. De 17 jaar jonge wielrenner uit Overdinkel was net terug uit de Belgische etappekoers Liège-La Gleize, waar hij een goed klassement reed, en gaf de aanwezige triatleten in Lonneker fietsles. Olde Meierink legde het 8,2 kilometer lange parcours af in 10.51 minuten. Daarmee was hij ruim sneller dan de concurrentie. Devi Wolthuizen uit Enschede had zeventien tellen meer nodig en werd tweede, Guido Gosselink op nog eens tien tellen derde.

Bij de vrouwen gingen de winst ook al naar een jonge deelneemster. De Enschedese triatlete Marleen Stoel (19) noteerde de snelste tijd. Ze had 12.56 minuten nodig voor de tijdrit. Daarmee was ze vijf seconden sneller dan de nog drie jaar jongere Joyce Caro (Almere). Op twintig tellen van Stoel werd Deborah Wissink uit Hengelo derde.

Twentse Triathlon Tour
Dinsdag gaat de Twentse Triathlon Tour verder. Dan wordt op de campus in Enschede een aquathlon georganiseerd. Vervolgens is woensdag een duathlon in Azelo en wordt het evenement op zaterdag afgesloten met een triathlon op het Hulsbeek in Oldenzaal. Deelnemers aan de Tour doen mee aan alle vier de wedstrijden, maar het is ook mogelijk om aan één, twee of drie van de onderdelen deel te nemen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief