Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

Voetblessure hersteld, Rachel Klamer is klaar voor Triathlon Holten

Geplaatst op 7 juli 2011 door   ·   Geen reacties

HOLTEN – Holten staat dit weekend weer in het teken van de triatlon. Morgen en zaterdag vindt de 27e editie van de Triathlon Holten plaats. Dat het evenement leeft in het dorp blijkt wel aan de duizenden sporters die zich ook dit jaar hebben aangemeld. Ook langs de kant van het parcours staat het vaak vol met triatlonliefhebbers. Dit is een belangrijk aspect voor de sporters om aan het toernooi deel te nemen. Kanshebster Rachel Klamer heeft deze triatlon speciaal in haar agenda gezet omdat ze de sfeer niet wil missen.

Na een voetblessure is Klamer weer helemaal terug. ‘Als mensen vragen aan welke voet ik geblesseerd was, dan weet ik dat al niet eens meer’, zegt ze na de vraag hoe het nu met die blessure gesteld is. De angst dat er nog iets met de voet gaat gebeuren is dus helemaal weg. Ook met de vorm zit het volgens Klamer wel goed, waardoor ze met een goed gevoel aan de Triatlon Holten kan beginnen.

Met World Championships Series in Oostenrijk, Duitsland en Engeland heeft Klamer nog een druk schema voor de boeg. Toch heeft ze speciaal tijd vrijgemaakt voor de triatlon in Holten. ‘Het is voor mij een thuiswedstrijd, het wordt altijd erg goed georganiseerd en dankzij de vele mensen langs de lijn hangt er altijd een enorm gezellige sfeer’, aldus Klamer die afkomstig is uit Denekamp. Die ervaringen heeft ze opgedaan toen ze in 2009 meedeed aan de junioreneditie van de Europese Kampioenschappen in Holten. Dit jaar is het anders, nu doet ze mee met de elitesporters. ‘De concurrentie is nu veel groter en ik merk ook dat er meer geduwd en getrokken wordt tijdens de wedstrijd.’

De nominatie voor de Olympische Spelen in 2012 heeft ze inmiddels op zak. Het is nu zaak dat ze vormbehoud toont door tijdens een Championship in de top 16 te eindigen. ‘Dat is dit jaar fout gegaan mede door een valpartij en slechte vorm, maar ik heb zeker vertrouwen dat ik die top 16 een keer ga halen’, zegt Kramer.

Na het interview moet ze meteen door naar de persconferentie en met een registratie, briefing en parcoursverkenningen voor de boeg heeft ze nog een druk schema tot het begin van de triatlon. Op de laatste vraag hoe ze haar kansen inschat,  antwoordt ze bescheiden. ‘Iedereen gaat voor een podiumplaats, ik ga gewoon hartstikke mijn best doen, want ik heb zin om voor eigen publiek te knallen!’

Foto: De triomfantelijke finish van Rachel Klamer in Holten in 2009
(Archieffoto)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief