Donderdag 28 maart 2024

Step One wint Twents onderonsje in Eredivisie triathlon

Geplaatst op 15 september 2013 door   ·   Geen reacties

Step One triathlonteamALMERE – De onderlinge strijd om het beste triathlon team van Twente te zijn is zondag in het voordeel van Step One Borne beslist. In de vijfde en laatste triathlon van de Eredivisie wisten de mannen van dat team de zesde plaats in het eindklassement vast te houden. Die plek deelden zij na vier wedstrijden met TC Twente, maar de laatste dag sloeg dus uit in het voordeel van Step One. Zij wisten als zesde te eindigen in de estafette triathlon van Almere, waar TC Twente genoegen moest nemen met de negende plaats. Het triathlonteam uit Enschede verloor daarmee ook nog een plaats in de stand en eindigde als achtste. Team4Talent won de tweede editie van de Eredivise en bleef ongeslagen.

Ook bij de vrouwen streden de Twentse teams om plaats zes en ook daar ging die klassering naar Step One. In Almere kwam TC Twente nog wel dichterbij met een knappe vierde plaats in de daguitslag, maar Step One hield keurig stand door als zesde te eindigen. Opvallend genoeg was de Eredivisie ook bij de vrouwen eentonig in de top. Daar was het Hellas Utrecht dat alle vijf de wedstrijden wist te winnen.

Koelen sterk in Ironman
Zaterdag werd in Almere al de hele triathlon afgewerkt, de zogenaamde Ironman. Daarin wist Deldenaar Thijs Koelen tot een knappe tiende plaats te komen in het totale deelnemersveld, waarbij hij na ruim negen uur wedstrijd finishte. Die uitslag bleek goed voor de vijfde Nederlandse tijd, waardoor Koelen als vijfde eindigde op het Nederlands kampioenschap. De hele triathlon gaat over een afstand van 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en het lopen van een marathon. Daar deed Koelen in totaal 9.12:44 uur over. Hengeloër Erik Lentfert had iets minder dan een uur meer nodig dan Koelen en zijn resultaat bleek goed voor de tweede plaats bij de mannen 40+.