Maandag 26 februari 2024
Twentesport

Twentse atleten tonen zich in Almelo

Geplaatst op 3 juni 2013 door   ·   Geen reacties

Branco van MinnenALMELO – Tijdens de tweede competitiewedstrijd van het seizoen hebben de Twentse atleten zondag goede resultaten weten neer te zetten. Daarbij sprongen de prestaties van Rogier Janssen uit Enschede, Almeloër Branco van Minnen (foto, links) en Lars van der Pluijm uit Hengelo er uit. Janssen won de 200 meter op de baan van AAV Sisu in Almelo met overmacht en in een nieuw persoonlijk record. Hij wist die met liefst 0,4 seconden aan te scherpen tot 21,86 seconden. Daardoor staat Janssen nu op de achtste plaats van de Nederlandse ranglijst op de 200 meter.

Ook Van Minnen haalde een hap van zijn persoonlijke record af. Hij deed dat op de 400 meter. Op zijn thuisbaan liep Van Minnen naar 49,36 seconden, waarmee hij Koen Huits (GSAV Vitalis) meer dan een seconde voorbleef. Van der Pluijm eindigde als tweede bij het polsstokhoogspringen met een sprong van vier meter hoogte. Rein Reinsma (Horror) won daar wel ruim. Hij ging nog eens dertig centimeter hoger.

De beste vereniging in Almelo was MPM Hengelo. Zij wonnen de competitie bij de mannen en haalden landelijk de hoogste score in hun categorie. De overwinning van de Hengelose club kwam onder meer tot stand door de prestaties van Van der Puijm en overwinningen van Hengeloër Aiko Staudt op zowel het kogelstoten als discuswerpen.

(foto: archieffoto)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief