Zaterdag 29 februari 2020
Twentesport

Almelo

Geplaatst op 4 juli 2019 door   ·   2 Reacties

Tom Engbers is de enige die normaal reageert op de nieuwe naam voor het complex waar Heracles de thuiswedstrijden gaat spelen: Erve Asito. ‘Ik ging naar het Heracles Stadion en ik ga straks ook naar het Heracles Stadion.’ En gelijk heeft ie. Je kunt er als supporter van vinden wat je wilt: de sponsor heeft altijd het laatste woord. Bovendien mogen ze in Almelo blij zijn dat dit het is geworden. Wat te denken van het Van Donge & De Roo Stadion voor die fietsenstalling van Excelsior? Wat was er mis met dat prachtige Woudenstein? En hoe tevreden zijn ze in Groningen met het Hitachi Capital Mobility Stadion waar ooit de Groene Kathedraal van Euroborg stond? Schat, ik ga naar het voetbal. Oké, veel plezier in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Nee, ik heb de Grolsch Veste altijd consequent de Beugel Bunker genoemd en dat is me tot nu toe prima bevallen.

De Koel, Galgenwaard, dat zijn namen van het volk. Philips Stadion is op het randje. En bij Ajax en Heerenveen hebben ze het begrepen door het stadion naar hun beste voetballers te vernoemen.

Al met al zou ik me als supporter van Heracles drukker maken om de walgelijke muiterij van Adrian Dalmau en Alexander Merkel, twee middelmatige spelers die trots zouden moeten zijn dat ze dat mooie shirt mogen dragen, maar als verwende pubers de kont tegen de krib gooiden en zich uitermate kinderachtig misdroegen. Kom op, Heracles, had dit niet gepikt en die lamlullen een vrije transfer naar Marktplaats gegeven. Of had ze bij het vuil gezet. Dan had Asito ze kunnen meenemen. Opgeruimd staat netjes.

Peter Bonder

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Jeroen says:

    Helemaal eens met de inhoud van jouw column Peter. Wat Dalmau betreft zit er nog wel een addertje onder het gras. Ik had hem zeker niet voor ruim 5 1 miljoen laten gaan, want we zijn niet op ons achterhoofd gevallen in Almelo. Als 3e topscoorder in de eredivisie mag het prijskaartje flink omhoog en ik weet zeker als het 3 of 3,5 miljoen gaat worden dan zal Heracles hem verpakt en wel een enkeltje naar zijn nieuwe club geven. Heracles kan, net als de meeste eredivisieclubs, dat verschil tussen aanbod en vraag veel te goed gebruiken.

  2. Jeroen says:

    ps uiteraard € 1 miljoen, 5,1 mag ook…..
Archief