Zondag 16 juni 2024
Twentesport

Clubcard

Geplaatst op 30 maart 2011 door   ·   Geen reacties

Toen de Beugel Bunker nog het Arke Stadion in aanbouw was, ging ik met een voetbalvriend naar de bouwkeet om een mooi plekje uit te zoeken. We konden nog kiezen en onze voorkeur ging uit naar de tweede rij van onderen, pal tegen de middellijn. Voor de zekerheid namen we samen drie kaarten zodat we elke wedstrijd iemand mee konden nemen. Dat viel nog niet altijd mee, want in de beginjaren was het voetbal nog niet zo goed als nu – om het vriendelijk te zeggen. Toch bleven we elke wedstrijd komen en om ons heen ontstond een vaste kring van trouwe supporters. Van die aardige mevrouw met haar mooie dochter voor ons kregen we altijd snoepjes, achter ons zat een man die met de fiets uit Zutphen kwam (“Karnebeek in Oranje!”) en voor de wedstrijd zwaaide ik altijd even naar de buren van het plein op rij zes rechtsboven. Dat ging jaren goed en toen ze zowaar ook nog steeds beter begonnen te voetballen was het geen straf om daar te zitten, integendeel. FC Twente was onze club en N’Kufo onze held.

Totdat we een brief van de afdeling ticketing kregen. Het stadion werd uitgebreid, bepaalde vakken gingen verhuizen en we moesten plaats maken voor mensen die van hun baas naar het voetbal moeten. Dezelfde categorie aan wie we ons al die jaren wild hadden geërgerd, omdat hun plekken vijf minuten voor en na de rust onbezet bleven vanwege het feit dat er in het kader van de relatiemarketing zonodig genetwerkt moest worden. Het was slikken of stikken: ruim baan voor de business club en de gewone man kreeg een plek in de nok van de tweede ring. Dat was voor iemand met hoogtevrees geen optie en zo kwam er een eenzijdig einde aan een jarenlange vriendschap. Ik heb formeel nog wel geprotesteerd, maar dat was net zo zinloos als al die gele en rode kaarten van Douglas. Mijn buurman heeft de overstap wel gemaakt. Hij verrekt regelmatig van de kou en waait soms bijna van zijn stoel, maar kan bij mooi weer wél de Plechelmus zien, wat me voor een stadionbezoek aan een voetbalwedstrijd geen overdreven voordeel lijkt.

En intussen probeert FC Twente het met misplaatste arrogantie verdomme weer te flikken om vaste gasten op de kast te jagen. Ik citeer de website: “Vorige week hebben supporters uit de vakken 121, 122 en 308 een brief van FC Twente ontvangen, waarin werd aangegeven dat zij door een herindeling gedwongen moeten verhuizen naar andere plekken in het stadion. Deze brief heeft bij veel supporters uit bovengenoemde vakken gezorgd voor onduidelijkheid. Na intensief contact met SeizoenClubcardhouders uit bovengenoemde vakken heeft FC Twente de situatie opnieuw beoordeeld en besloten wijzigingen aan te brengen in de oorspronkelijke plannen, waardoor een verhuizing in het stadion voor deze groep supporters niet meer noodzakelijk is.” Goh. Dus nu kan het ineens wel. Mag ik dan ook mijn plekje terug? En trouwens, het was geen “onduidelijkheid”. Het was gewoon terechte woede van oprechte Tukkers. Zo ga je als club die “meer dan een club” wil zijn, niet met je klanten om. Wie dit bedacht heeft, moet zich diep schamen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief