Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Fred Rutten

Geplaatst op 9 juli 2017 door   ·   Geen reacties

Hoe zou het toch met Fred Rutten zijn?

Hij wordt genoemd als bondscoach, al jaren trouwens, nu weer als opvolger van ad-interimmer Dick Advocaat, als ‘we’ ons niet hebben geplaatst voor het WK van volgend jaar in Rusland. Hij wordt ook genoemd als assistent-bondscoach, als straks toch, wat de KNVB verhoede, Ruud Gullit bondscoach wordt om te proberen Oranje wel te plaatsen voor het EK van 2020.

Fred Rutten zou een poosje geleden assistent-bondscoach worden naast Henk ten Cate, zo zong rond, wat door de het geblunder van de KNVB en met name Hans van Breukelen al voor de officiële benoeming een fiasco werd.

En dus wordt Fred Rutten nu weer genoemd als clubtrainer. Het had Ajax kunnen worden toen Peter Bosz bezweek voor de verleiding van de Duitse miljoenen in Dortmund, maar Ajax koos – gewaagd – voor een ‘eigen jongen’ in de persoon van Marcel Keizer. Bij de andere topclubs, Feyenoord en PSV, is geen vacature, omdat de ‘eigen jongens’ Giovanni van Bronckhorst en Philip Cocu voldoen, want afgelopen jaar respectievelijk vorig jaar kampioen van Nederland. En bovendien heeft Fred Rutten beide clubs al onder zijn hoede gehad.

De vraag blijft: hoe zou het nu met Fred Rutten zijn?

Wat zijn z’n ambities, wat wil hij zelf? Voor het geld hoeft hij het niet meer te doen, zeker niet na zijn avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten waar hij laatstelijk Al-Shabab trainde, wat sportief geen succes was, maar financieel ongetwijfeld wel.

De teneur in de top van het Nederlandse voetbal is ‘eigen jongens’’ en dan is het niet zo heel moeilijk: Fred Rutten moet bij FC Twente aan de slag, als technisch directeur, dus als de man die over alles gaat wat met het spelletje te maken heeft. Hij kent de club en de streek, kan zijn stempel zetten op de opleiding, het belofteteam en de eerste selectie, met een duidelijke visie, doorgaande ontwikkellijnen en heldere spelconcepten. Iets voor een ‘eigen jongen’ (Overdinkel).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief