Zondag 21 april 2024
Twentesport

Heerlijke verjaardagen

Geplaatst op 16 september 2015 door   ·   Geen reacties

Ja, kijk, het is natuurlijk niet de bedoeling dat een Nederlandse club ineens gaat winnen in de Champions League van een Engelse topploeg. Hebben we ons net neergelegd bij de gedachte dat het Nederlandse voetbal zichzelf een pijnlijke dood in heeft gebreedtepasst, gaat dat eigenwijze provincieclubje ineens met alle wetten van het moderne voetbal spotten. Weg zekerheden. En nu gaan we de komende jaren toch weer hopen tegen beter weten in.

Het leven is al zo ingewikkeld anno 2015.  Dan is het toch fijn om af en toe ergens een beetje houvast aan te hebben. Zoals de twee wetten van het voetbal. Wet 1: De Champions League is geen reet aan. De rijke clubs gaan door en een verrassing is uitgesloten. Wet 2: Het Nederlands voetbal bestaat uit wanpresterende softies, die het nutteloos en eindeloos rondspelen van de bal als hoogste doel hebben. Daar ga je dan, zo maar op één avond twee wetten aan gruzelementen.

Hoe moet dat nou op de volgende verjaardag. Zit je net een gloedvol betoog te houden over trainers die na een 4-0 nederlaag alleen maar dom kunnen lullen over dat het goed stond en dat ze controle hadden, gaat een bijdehand neefje natuurlijk roepen: “Ja maar PSV-Manchester United dan?” Lekker dan, moet je ineens genuanceerd gaan lopen doen. Over voetbal. Dat kan toch niet.

Ik zie nog maar één oplossing om de boel nog een beetje te redden. PSV verliest de komende vijf duels schlemielig met 1-0 in blessuretijd, nadat ze minimaal 70% balbezit hebben gehad. De andere Nederlandse clubs sprokkelen hooguit hier en daar een puntje in Moldavië of zo, maar verliezen verder ook gewoon alle wedstrijden ‘volkomen onverdiend’. Tegen die tijd staan we wel een keer 34e op de UEFA-ranking tussen Estland en Abchazië en is Nederland ongetwijfeld uitgeschakeld voor het EK.

Dan kunnen we weer heerlijk los gaan op de ellendige staat van ons voetbal. Met als hoogtepunt de maand juni als IJsland kansloos wordt afgedroogd door Oostenrijk en Denemarken. Wat zullen dat heerlijke verjaardagen worden in 2016.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief