Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Hengelo naar de top

Geplaatst op 17 juni 2017 door   ·   Geen reacties

De ambitie van de volleybalclub Webton Hengelo reikt hoog. Het hoogste niveau is het doel en wel zo snel mogelijk. Het bestuur doet er alles aan om het sportklimaat in alle opzichten te optimaliseren. Het ultieme doel is komend seizoen te promoveren naar de eredivisie. De accommodatie voldoet met de aanstaande verhuizing naar sporthal Veldwijk aan alle eisen die de NeVoBo stelt aan teams in de eredivisie.
.
Veldwijk krijgt nu formeel van gemeentewege de aanduiding themahal van Hengelo, want met een functie voor slechts twee sporten: volleybal en handbal. De gemeente wil mettertijd meer themabepaalde sportaccommodaties. Het bestuur van Webton ziet er letterlijk brood in, want de ‘eigen’ kantine in Veldwijk biedt de kans op ‘eigen’ inkomsten.

De gemeente Hengelo biedt topsport de ruimte. Dat blijkt ook uit de keuze flink te investeren in Veldwijk, dat volgens wethouder Claudio Bruggink met FC Twente en FBK Games met Webton een gouden driehoek vormt. Vermoedelijk zou Almelo, waar Bruggink als wethouder moest verdwijnen vanwege partijpolitieke kinnesinne, nooit het eredivisievolleybalteam Eurosped hebben laten vertrekken voor een paar rotcenten….

Niet alleen het gemeentebestuur van Hengelo doet er alles aan Webton te accommoderen, het clubbestuur ook, want er wordt flink werk gemaakt van het versterken van de selectie bij de heren. Zo ongeveer de halve succesploeg van Rivo Rijssen is aangetrokken. Nadat trainer-coach Hans Bruins eerder al van Rijssen naar Hengelo ging toen het bestuur van Rivo het eerste team vrijwillig uit de eredivisie terugtrok volgen nu het talent Thijs Nijeboer en de ervaren rot Frank van den Noort. Het past uitstekend bij het ambitieniveau van de club.

Daan Schipper

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief