Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Juventus

Geplaatst op 7 juni 2017 door   ·   Geen reacties

‘Ik verleng een voorspelling.’ Ja, met de verbale schijnbewegingen zat het wel goed in de analysestudio voor, tijdens en na de finale van de Champions League. Verder werd weer eens duidelijk dat John van Vliet één van onze betere commentatoren is, toen hij het had over ‘een cadeau van een finale’. Want dat was het, vooral in de eerste helft, toen de Oude Mannen van de Oude Dame het nog konden bijbenen. Natuurlijk, Real Madrid is qua prijzenkast de absolute grootvorst van het Europese voetbal, met bovendien maar liefst acht Nederlanders op de eeuwige loonlijst (Metgod, Seedorf, Van Nistelrooij, Sneijder, Robben, Drenthe, Van der Vaart en Huntelaar), maar mag Juventus dan een goede tweede zijn, ook al hebben er slechts vier landgenoten gevoetbald (Davids, Van der Sar, De Windt en Elia)?

Juventus, dat is de club van tradities, legende en vedettes. Twee van hen stonden afgelopen zaterdag op het veld in Cardiff: keeper Gianluigi Buffon en voorstopper Giorgio Chiellini, de cipiers van het catenaccio. De 39-jarige Buffon speelde zeshonderd wedstrijden voor zijn club, ook toen deze in het seizoen 2006-2007 een klasse lager moest meedoen vanwege een vaag corruptieschandaal, waarvan zijn land zo’n beetje aan elkaar hangt. De 32-jarige Chiellini is ook een heel bijzondere: op het veld slacht hij midvoors, in de collegebanken verslindt hij boeken. In maart behaalde hij zijn graad in Business Administration aan de Universiteit van Turijn, cum laude wel te verstaan. Tijdens de diploma-uitreiking presenteerde Chiellini zijn masterscriptie: The Business Model of Juventus Football Club in an International Context.

Mijn advies voor de club: maak na hun carrières Buffon voorzitter en Chiellini penningmeester, dan voorspel ik een verlenging van de vele successen.

Peter Bonder

Peter Bonder

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief