Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Klassieker

Geplaatst op 25 januari 2018 door   ·   1 Reactie

Wekenlang werden we, tot vervelens toe, eraan herinnerd dat de competitie na de winterstop zou worden hervat met De Klassieker, vol emotie, passie en historie. Ajax en Feyenoord stellen in Europa geen bal meer voor, maar de Eredivisie heeft kennelijk niets anders in de aanbieding dan een wedstrijd tussen 010 en 020.

Het begon mooi, met dat gezamenlijke saluut aan Willem van Hanegem, na het heengaan van Cruyff en Keizer de enige echte 74-Klassieker die we nog hebben, maar wat zal de Kromme zich vervolgens gestoord en geërgerd hebben aan het niveau van deze surrogaat-topper. Persoonlijk heb ik me daarnaast vooral verbaasd over het gebrek aan respect en fatsoen. Oké, die actie van Jörgensen was inderdaad goed voor een tweede gele kaart, maar de erkende matennaaier Veltman deed weer een Klinsmannetje alsof zijn beide enkels gebroken waren.

En wie kan me vertellen waarom die snotneus van een Neres klappend wegliep toen Björn Nijhuis, die overigens wel eens beter gefloten heeft, de rode kaart trok? Nee, de enige die zoals altijd gewoon normaal deed, was Klaas-Jan Huntelaar die voor de tiende keer scoorde in De Klassieker. Voor de rest was er geen bal aan.

Sparta-Excelsior was veel leuker.

Peter Bonder

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Geurt says:

    Björn Nijhuis ? Ik mag aannemen dat je hier Bas Kuipers bedoelt. Die marktkoopman uit Losser, van de zuivel. Kaas van Kuipers. Ook verkrijgbaar in de C1000 van Haaksbergen. Hij heeft een boek laten schrijven; Fluit Af. Bestseller.
Archief