Dinsdag 22 oktober 2019
Twentesport

Officier

Geplaatst op 27 april 2019 door   ·   Geen reacties

Björn Kuipers uit Oldenzaal is afgelopen week tijdens de jaarlijkse Lintjesregen benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Heeft hij goede werken van erbarmen gedaan, zich ingespannen voor armen en misdeelden, dagelijks vrijwilligerswerk gedaan? Heeft hij zonder dat iemand het wist zich belangeloos ingezet voor erfgoed, in het bestuur van het Palthe- of Racerhuis gezeten, elke week in de vrije tijd de natuur op de stuwwal opgeschoond, langjarig deel uitgemaakt van een schoolbestuur, het moderamen van een kerk of het bestuur van een culturele vereniging? Het is niet zomaar wat, geen ‘gewoon lid, zoals al die schoonmakers, vrijwillige bestuursleden. mantelzorgers en zo verder en zo voort, Officier in de Orde van Oranje Nassau is zelfs hoger dan Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Wat heeft Björn Kuipers dan voor grootse daden verricht?

Wat dan wel? In de verantwoording voor zijn benoeming voerde de gemeente aan dat Kuipers internationale bekendheid geniet als voetbalscheidsrechter, bekend bij KNVB, UEFA en FIFA. Hij leidde meer dan vierhonderd wedstrijden in het Nederlandse betaald voetbal en139 internationale wedstrijden, onder meer tijdens EK en WK.

Bovendien is Björn Kuipers ‘samen met zijn vrouw’ zeer succesvol als eigenaar en franchisenemer van supermarkten. Zijn zaken worden door zowel consumenten als de vakjury’s geprezen om de uitstraling en klantvriendelijkheid en zijn twee keer verkozen tot beste supermarkt van de betreffende keten.

Kortom, je kunt Officier in de Orde van Oranje Nassau worden als je gewoon je werk doet…

(Kuipers was verhinderd voor de plechtigheid, de man links op de foto is niet wethouder Hekking, maar burgemeester Welman.)

Scipio

FOTO: Gemeente Oldenzaal

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief