Vrijdag 12 juli 2024
Twentesport

Omroeperij

Geplaatst op 7 januari 2017 door   ·   1 Reactie

Waar ik nou zo benieuwd naar ben is wat Gaston Sporre, als voorzitter van de Raad van Toezicht van RTV Oost, binnenhengelt met dit luizenbaantje, een overlegje zus en een bakerpraatje zo. Want ja, dat die niet eens normaal Nederlands sprekende directeur/hoofdredacteur Marcel Oude Wesselink bijna twee ton toucheert voor niets doen (zit die auto van hem in dat bedrag verdisconteerd of komt dat er nog bij?) is natuurlijk onvoorstelbaar belachelijk, want wat doet die man tussen de ochtendboterham met moeder de vrouw in Geesteren en de avondstamppot met diezelfde moeder de vrouw in Geesteren, behalve buiten de deur pissen?), maar ja, een handig boertje… Marcel doet plat pratend en plat persiflerend Giel Beelen na, en dat voor de helft van het salaris. Gelukkig heeft hij een broer, Alex, die ook directeur is bij RTV Oost, iets met reclame en commercie, eveneens een prettig salaris, vette auto erbij, kortom, samen ze op Beelen-niveau. Ach, de oudewesselinkjes, de twee gebraden hanen van Geesteren.

Nee, ik wil weten wat die Sporre, die we kenen uit de voetbalmaffiawereld, precies krijgt aan geld uit de pot voor publieke omroep, nota bene bij een omroep die trouwens geen publiek meer heeft. Sporre is een man die als een keizer in Zwolle en verre omstreken op hoogpolige tapijten rondparadeerde toen hij bestuursvoorzitter was van de verzekeraar Achmea (eerst Groene Land). Alles waar Sporre verschijnt verdwijnt, Sporre leeft alleen voor Sporre, ruikt geld en koopt met geld van burgers (verzekerden, belastingbetalers) aanzien en prestige. Eerst in de verrotte wereld van zorgpremiegeld en nu in de schijnheilige wereld van de publiekbestelgeld. En eerder bij voetbalclubs als PEC Zwolle en (interim) Heerenveen. Lekker belangrijk doen in die ook al verdorven bobowereld van het betaald voetbal, adviesje hier, lullepotje daar, komt van de aandacht klaar, zo graait geile Gastonnetje zijn kostje bij elkaar. Sport moet weg bij de publieke omroep en de publieke omroep moet worden verlost van grijpgrage geldwolven.

Daan Schipper

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Jeroen says:

    Als ik Sporre zie en hoor praten dan heb je de indruk dat het “zuivere geweten” aan het woord is. Een integere Bobo die weet hoe het in de voetballerij aan toe gaat en ook in het bedrijfsleven zijn sporen verdient heeft. Niet dus, na deze uitglijder bij RTV Oost en de ontdekking dat de RVC deze directeur teveel betaald heeft, en hij als voorzitter verantwoordelijk voor is, haast hij zich te zeggen dan het salaris van de directeur lopende de tijd op de Balkenende norm wordt gebracht. Te laat mijnheer Sporre ook u komt in het rijtje van zakkenvullers en baantjesjager te staan. En het zal mij niet verbazen dat zijn vergoeding bij RTV Oost ook buiten alle proporties is! Is dat ook te onderzoeken?
Archief