Zaterdag 13 juli 2024
Twentesport

Set Up’65, de club

Geplaatst op 21 januari 2017 door   ·   Geen reacties


De volleybalvereniging Springendal-Set Up’65 uit Ootmarsum is een echte club. Een enorme onderlinge binding (met legio activiteiten en veel aandacht voor de jeugd), gekoppeld aan even enorme prestaties (vooral de vrouwen die eredivisie spelen en momenteel op de tweede plaats staan). Plezier en prestatie gaan in sporthal De Schalm hand in hand. Dat kom je niet zo vaak meer tegen in de sport, dat amateurisme en professionaliteit samengaan.

Daar wil de gemeente Dinkelland wel mee pronken. Dat doet sinds kort in elk geval de Stichting Toeristisch Ondernemersfonds Dinkelland (STOFD), die exposure heeft gekocht door sponsoring. Zo steunen de ondernemers (toeristische ondernemers/plaatselijke winkeliers) de club en dragen de volleybalsters de stichting op het tenue en maken daarmee in heel het land reclame voor toerisme en middenstand in de gemeente, et cetera.

Een win-win-situatie, aldus voorzitter Michel Luft van de sponsorcommissie van Springendal Set-Up ’65 en voorzitter Jos Bosch van STOFD, die begin dit jaar een overeenkomst ondertekenden. Winnen kun je op veel manieren. Winnen willen de volleybalsters ook, wellicht kampioen van Nederland worden, dat zou zomaar kunnen. Wat een exposure! En dit weekend eindelijk eens winnen van de ‘zusters’ van Eurosped uit Almelo. Set Up’65 verloor drie keer op rij van Eurosped, dat meer een project is dan een sportclub (niks mis mee, maar een totaal andere manier van doen). Benieuwd of de vereniging de stichting dit keer kan weerstaan.

Daan Schipper

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief