Zaterdag 13 juli 2024
Twentesport

Sportbedrijf

Geplaatst op 24 februari 2017 door   ·   1 Reactie

Wat ik nou weleens zou willen weten is waarom niemand verantwoordelijk (b)lijkt te zijn voor het vertrek van de volleybalvrouwen van Eurosped van IISPA in Almelo naar Het Punt in Vroomshoop. Dat is mijn punt. Niet dat het me verder iets aangaat, maar ik ben verbijsterd. Ik probeer iets te verklaren dat niet te verklaren is.

Tot ik besef dat je de ui moet afpellen, ook al ga je huilen. De welgestelde ondernemer Johan Kuipers in Vroomshoop heeft geld geboden en de club in feite naar zijn dorp gelokt. Dat mag, want hij heeft dat geld en hij is liefhebber van volleybal, liever topvolleybal dan middelmaatvolleybal, dus liever Eurosped dan Medusa. Geld is macht, ook in de sport. Je kunt een club kopen. De vraag is of het verstandig is dat Eurosped zich heeft laten kopen. Volgens voorzitter Marcel Jansink van Eurosped heeft de club die eigenlijk een stichting is nu geld om de ambities waar te maken: standaard de top van de eredivisie en regelmatig een Europees succes.

Lukt dat? IISPA is een mooiere hal dan Het Punt, Almelo een behoorlijke stad, Vroomshoop een bescheiden zandverstuiving met een overbodig kanaal. De gemeente had vermoedelijk financieel wel iets meer te kunnen doen dan ze deed, maar werd niet ingelicht over het enkeltje Vroomshoop. Dat mag je het Sportbedrijf kwalijk nemen. Dat directeur Erik Busscher van het Sportbedrijf wel werd ingelicht, maar het voor zich moest houden dat Eurosped had besloten Almelo te verlaten. En dat deed hij nog ook! En dus de wethouder niet inlichtte, zodat ook de politiek van niets wist. Dáár ligt dus de verantwoordelijkheid, bij het feit dat college van B en W en de gemeenteraad willens en wetens informatie wordt onthouden en dat dit zo moest blijven. Niet een gekozen bestuur beslist over het belang van de stad, maar een bedrijf op afstand, dát is de echte nederlaag van Almelo.

Daan Schipper

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Jeroen says:

    Sorry Daan Schipper, jij maakt het nog ingewikkelder dan het is! Je geeft een analyse waar de belangrijkste vraag ontbreekt: waarom moest Erik Bisscher, op verzoek van Eurosped, zijn mond houden en waarom mocht hij het niet aan zijn baas vertellen? En als klapper zeg je dan ook nog “en dat moet zo blijven” Ja wel gebruik maken van de accommodatie van de gemeente maar achter hun rug om hen eem loer draaien. Ik zat de stijl hoe we anno 2017 met elkaar om gaan?
Archief