Zaterdag 18 januari 2020
Twentesport

SRV wagen

Geplaatst op 2 augustus 2019 door   ·   Geen reacties

Na een memorabele en spectaculaire Tour de France is het tijd voor een extra-sportieve balans.

De JUMBO drijftenues waren tijdens de Tour niet aan te slepen. Schoolvoorbeeld van een zeer goed getimede activeringscampagne. De eerste vermiste toeristen worden drijvend tussen de bootvluchtelingen van de Middellandse Zee geplukt. Het is niet uit te sluiten dat onze gele olifant het voor de Tour op een akkoordje gegooid heeft met een van ’s werelds grote producenten van chemicaliën voor plastics, INEOS. De renners van deze ploeg reden vorig jaar nog rond met OCEAN RESCUE op de borst. Met INEOS kunnen ze dat nu mooi op hun buik schrijven. Wellicht biedt een plastic soep dieet uitkomst.

Naar verluidt is het spaartegoed van de Colombiaanse takken van zowel ING als Rabobank plotseling aanzienlijk gedaald. Daarentegen neemt de druk op Tour-hoofdsponsor en Franse bank LCL om een vestiging te openen in Bogotá verder toe sinds Egan Bernal in Parijs in het goud-gele LCL shirt werd gehuldigd. Niet geheel verwonderlijk omdat we tijdens de Tour van de pen van Telegraafjournalist Raymond Kerckhoffs vernamen dat de cokebroertjes Escobar in hun jeugd fanatieke wielrenners waren.

Voor de Tour werd er op de Franse financiële dienstverleningsmarkt gevochten tussen Groupama, Cofidis, AG2R en ARKEA om zich te verzekeren van de diensten van voorjaarstopper Julian Alaphilippe. Die echter begin juni wijselijk eieren voor zijn geld koos en bijtekende bij Deceuninck – Quick-Step. De duur ingekochte Franse goudhaantjes vielen na succes huilend uit, strompelden pluimen verliezend door de Tour, kwamen niet van stok, bevolkten met de renners van de Waalse bouwvakkers Wanty de ‘échappées bidons powered by Total’ of hulden zich op de valreep in een door de Franse Jumbo gesponsord bollentruitje. En Alaphilippe groeide uit tot de held van Frankrijk. Voorlopig blijft hij daar wijselijk nog ruim twee jaar weg.

In Spanje stijgt de vraag naar Movistar telefoonabonnementen. Ondanks de communicatiestoringen tijdens de Tour. In België is zoveel belangstelling voor Lottoballen dat men het aantal ballen verhoogt van 45 naar 50. De vraag naar Mitchelton wijn is ingestort, iedereen wil na deze Tour de champagne. De renners hebben opdracht gekregen dit jaar niets meer te winnen. Sagan won voor de tweede keer voor zijn ploeg het groen en mag op kosten van de sponsor op vakantie naar Bora Bora.

Nederlandse Sunwebvakanties zijn onverkoopbaar, men wacht blijkbaar op de nieuwe Corendon vakantiegids. Niemand weet waar CCC te koop is, noch waar dit voor staat. De poenploegen Astana, Katusha, Bahrain en UAE verkopen helemaal niet(s). Dimension Data wordt na deze Tour voor straf opgeheven en gaat NTT heten. TREK kartrekker Richie Porte viel, zoals gebruikelijk. Ditmaal op de laatste klimdag weg uit de top tien. En last but not least, Education First gaat alle buitenlanders op straat zetten en vanaf volgend jaar verder als America First.

Ik kijk alweer uit naar de volgende editie van ’s werelds grootste rondtrekkende kruidenierswinkel: de Tour de France.

Theo de Rooij

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief