Zondag 16 juni 2024
Twentesport

Top Vijf 2013

Geplaatst op 2 januari 2013 door   ·   Geen reacties

Het nieuwe sportjaar moet nog serieus beginnen, maar ik durf nu al de voorspelling aan welke  personen dan wel gebeurtenissen de Top Vijf van 2013 zullen gaan bepalen.

Op vijf: de selectie van SC Cambuur noteert een top-tien-hit met de single “Let’s Hear It For The Bultrug”, die speciaal is gecomponeerd vanwege het gelijknamige thema van de 3FM-actie Serious Request in Leeuwarden. Overigens gaat het rayonhoofd van de Friese hoofdstad voor de definitieve beslissing of het evenement doorgang kan vinden niet over één nacht ijs en is hij pas echt ontdooid als hij de verlossende woorden “It giet on” kan laten horen.

Op vier: Felix Baumgartner wint namens Oostenrijk een gouden medaille op het onderdeel parachutespringen tijdens de Wereldspelen in Calli (Colombia). Op dit toernooi komen takken van sport aan bod die geen olympische discipline zijn, zoals daar zijn kajakpolo, reddend zwemmen en (ik verzin dit niet) acrobatisch rolschaatsen. Nederland is natuurlijk de grote favoriet voor goud in het korfbal, maar die voorspelling is me in dit kader net iets te gemakkelijk. (Andersom geldt dit overigens ook voor de oriëntatieloop, ik heb namelijk werkelijk geen idee welke kant het daarmee op gaat.)

Op drie: Douglas van FC Twente is geselecteerd voor de oefenwedstrijd tegen Italië op 6 februari. Hij krijgt een basisplaats, maar wordt al na drie minuten vanwege een zware overtreding op Balotelli van het veld gestuurd. Het goede voetbalnieuws daarentegen is dat Van Bommel, Toivonen, Strootman en Mertens langdurig geblesseerd raken, waardoor PSV weliswaar het kampioenschap mist, maar wel de Fair Play Cup wint.

Op twee: het wielrennen nieuwe stijl. Kenny van Hummel wint zowel de Giro en de Tour als de Vuelta en het WK. Michael Boogerd wordt de grote sensatie van de nieuwe reality-tv-serie “So You Think You Can Lance”. Gert Jacobs gaat tijdens een aflevering van Tour du Jour van RTL7 in zijn blote kont op tafel staan; commentaar van studiogast René van der Gijp: “Wat zit je haar goed!” (Ja, had ook gekund: “Ik zie een ster…”)

Op een: Mart Smeets. Ontwikkelt uiterst lucratief computerspelletje “Tour Zoekt Vrouw”. Maakt een enorme klapper met de introductie van Nico Dijkshoorn-kabeltruien. Publiceert met veel succes een “Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen”-scheurkalender met elke dag een andere variant op hetzelfde cliché. Incasseert kapitalen met een trailer voor de film “De Tour Wacht Op Niemand”. Scoort een grote hit met “Babi Pangang Style”. Oogst enorm veel kritiek op al deze commerciële humbug, maar lacht zich op weg naar de bank helemaal het schompes. En terecht, want Mart is Mart en Smeets is Smeets. Maar mag dat lullige gele armbandje nou eindelijk een keer af?

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief