Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Va Banque!

Geplaatst op 25 mei 2017 door   ·   3 Reacties

Het zou zomaar kunnen dat de Nederlandse Wielersport zondag de eerste overwinning in een van de drie grote wielerrondes in de statistieken kan optekenen sinds Joop Zoetemelk in 1980. Ook Hennie Kuiper en Henk Lubberding reden destijds Top Tien. Tom Dumoulin is op weg als eerste Nederlander ooit de Giro d’Italia op zijn naam te schrijven. Bovendien is het niet uitgesloten dat Bauke Mollema en Steven Kruijswijk bij de eerste tien renners van het eindklassement gaan finishen.

Wat hebben Dumoulin, Mollema en Kruijswijk gemeen? Zij maakten in totaal dertien seizoenen deel uit van de Rabobank Wielerploegen. Het overgrootste gedeelte van de erfenis van de begeleiding van de Rabobank ploegen werkt op dit moment bij de Lotto-Jumbo ploeg van Steven Kruijswijk, is werkzaam bij andere ploegen, heeft een andere functie in de wielerbranche of is ‘gepensioneerd’.

Vijf jaar geleden, in 2012, verwijderde wielersponsor en ploegeigenaar Rabobank zich met slaande deuren uit de wielersport. Na zeventien seizoenen voegde toenmalig CFO Bert Bruggink daaraan toe: ‘De internationale wielerwereld, inclusief al haar instituties, is behoorlijk verziekt. Het gaat met pijn in het hart, maar het is voor onze bank een onvermijdelijke beslissing’, vervolgde Bruggink. ‘Wij zijn er niet van overtuigd dat de wielerwereld weer in staat is om een schone en eerlijke sport mogelijk te maken. Wij hebben niet het vertrouwen dat dit op afzienbare termijn zal veranderen.’

Gelukkig (b)leken ze bij de Rabobank meer verstand te hebben van bankzaken…

Theo de Rooij

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. Dick Rietberg says:

  Knap verwoord Theo de Rooij. Laatste zin ook mooi nadenkertje voor die Banklieden!!??

 2. Hans Knobben says:

  Dit lijkt een beetje op natrappen. De Rabobank valt in deze niets te verwijten.
  17 jaar lang waren ze een trouwe sponsor van het Rabo team en dat waren ze waarschijnlijk nog steeds geweest als het team Rabo de boel niet had belazerd.

  • Geurt says:

   Zodra er gerotzooid wordt met zakken bloed en ampullen en shit, moet je als multinational maken dat je vot bent.
   Laten we hopen dat Tom Moulijn wél zijn kop erbij houdt.
Archief