Zaterdag 2 maart 2024
Twentesport

Femke na Fanny

Geplaatst op 20 februari 2023 door   ·   Geen reacties

Over de gevolgen van het harde lopen van Femke Bol vandaag  in Metz gaat het nog wel nog wel een poosje in  de atletiekwereld. Ze  finishte  in een nieuw wereldrecord op de vierhonderd meter  indoor en verbeterde haar tijd  op de 400 meterindoor tot 49,26 seconden. Het oude record stond met 49,59 op naam van Jarmila Kratochvilova , maar dat ligt nu aan nu dus aan diggelen. Daar was  dik veertig jaar voor nodig.

Bol was al de Europees kampioene op de vierhonderd meter indoor én de vierhonderd meter outdoor (wij zeggen thuis binnen- en buitenbaan, maar dat terzijde) en je kon wel aan zien komen, dat Bol de ban  zou breken, temeer  daar ze  recent al onder de vijftig had seconden gelopen. Ze kwam in Metz kwam ze tot 49,96. Dat gaf al te denken

In Apeldoorn startte Bol vandaag rap. Ze hield de doorgaans snellere starter Lieke Klaver achter zich na een ronde en daarna pijlsnelde ze bij haar concurrente weg. Klaver finishte in 50,34 als tweede. Het brons was voor Cathelijn Peeters in 53,11. Alle aandacht ging evenwel vanzelf spreken over de recordloop. Waar  zal diteindigen? Wat mij betreft: ik ben al blij als ik de honderd meter loop zonder te vallen. Stiekem zet ik in op een finish vóór het startschot.

Als ze in Hengelo een beetje ‘bij de tijd’ zijn, zorgen ze dat dat Femke Bol 4 juni  aan de start hebben staan tijdens de Fanny Blankers Koen Games. En dan ook maar meteen een jaar later als het FBK-stadion na 35 jaar het Nederlands kampioenschap atletiek binnen de poorten heeft. De afgelopen jaren heeft MPM Hengelo zijn organisatie-ervaring ingezet voor onder andere de NK Masters en de Special Olympics. Femke  na Fanny.

Han Pape

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief