Zondag 23 juni 2024
Twentesport

WEURO

Geplaatst op 26 juli 2017 door   ·   Geen reacties

Wie het bedacht heeft weet ik niet, maar degene die heeft verzonnen dat het EK voor vrouwen WEURO moet heten heeft zoals we dat hier in Twente zeggen ‘het good wies mooi kapot’. Wat gaan we dan verzinnen met het EK voor G-voetbal? GEURO? En voor de mannen? MEURO? Oké, het ruikt hetzelfde, maar echt lekker wil het niet worden. Voor de rest ben ik wel redelijk enthousiast over het gebodene en dat had ik eerlijk gezegd niet van mezelf verwacht.

Het is bepaald niet zo dat ik spontaan een Johan Derksentje heb gedaan, maar het oogt allemaal bijzonder fris. Het stuitert heen en weer, met veel onbegrijpelijk slechte passes en opzichtig dom balverlies, en toch blijft het boeien. De dames kleunen er stevig in, maar zo gemeen als handbal en waterpolo wordt het nooit. Geen gemekker, geen Schwalbes. Lieke Martens, Vivianne Miedema en Shanice van de Sanden vormen samen een prima voorhoede en achterin groeit Anouk Dekker in haar nieuwe rol, maar mijn persoonlijke favoriet is toch wel Jackie Groenen, de spil op het middenveld. Heerlijke speelster, een genot om naar te kijken.

Al met al lijkt deze jongen wel zo’n beetje om, hoewel ik bang ben dat het zaterdag voorbij is. Maar, afgezien daarvan, zullen we vanaf nu alsjeblieft stoppen met dat achterlijke ‘leeuwinnen’-gedoe? Daar word ik heel erg, eh… weuro van.

Peter Bonder

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief